CSR Stiri Tech

Copacul cu prize si Wi-Fi

18 mart. 2015 < 1 min

Copacul cu prize si Wi-Fi

Reading Time: < 1 minut

Daca pana acum copacii ofereau doar un loc la umbra, in Romania a aparut un noi soi, Strawberry Tree, care ofera conexiune Wi-Fi si incarcare pentru dispozitivele mobile. Telekom Romania si Smart Sun Solutions au „plantat” la Timisoara primul copac digital din Romania, de fapt un incarcator solar pentru dispozitive mobile cu Wi-Fi.

Proiectul pilot a fost lansat la finalul anului trecut, in Timisoara, in Parcul Copiilor, dar Strawberry Tree este perfect pentru parcuri, terase si restaurante in aer liber sau spatii comerciale. Sistemul permite incarcarea simultana a pana la 16 dispozitive si are o capacitate anuala de pana la 840.000 incarcari de cate 10 minute.

„Copacul” poate fi folosit pentru alimentarea telefoanelor, tabletelor, laptopurilor, playerelor multimedia, oferind totodata acces la internet printr-un hotspot Wi-Fi gratuit. Conexiunea la Internet este bazata pe tehnologia 3G sau 4G, in functie de acoperire, avand o raza de actiune de aproximativ 10 metri. Bateriile reincarcabile cu care este prevazut sistemul inmagazineaza energia si asigura Strawberry Tree o autonomie de 14 zile. Conectarea la Wi-Fi se face fara autentificare cu nume de utilizator si parola. In Europa, alte 12 platforme Strawberry Tree sunt instalate in Serbia si in Bosnia-Hertegovina.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: