Companii Stiri

Cordia intră pe piața din Marea Britanie

10 sept. 2020 2 min

Cordia intră pe piața din Marea Britanie

Reading Time: 2 minute

Dezvoltatorul rezidențial Cordia intră pe piața imobiliară din Marea Britanie, prin achiziția Blackswan.

Cordia International a achiziționat dezvoltatorul britanic Blackswan, aceasta fiind cea mai recentă etapă a expansiunii sale internaționale. Cordia a finanțat tranzacția utilizând fonduri obținute din emisiunea de obligațiuni din cadrul Sistemului de Finanțare a Obligațiunilor pentru Creștere al Băncii Naționale a Ungariei. Achiziția permite Blackswan să livreze proiecte în valoare de 550 milioane GBP în zona West Midlands.

Cordia International a achiziționat dezvoltatorul specializat în domeniul închirierilor private (Private Rental Sector) din Birmingham, Blackswan Property. Cordia este platforma de dezvoltare rezidențială a Futureal, unul dintre cele mai importante grupuri de investiții și dezvoltare imobiliară din Europa Centrală și de Est, cu peste 650.000 de metri pătrați în construcție în cadrul a 32 de proiecte în desfășurare. Cea mai recentă achiziție a companiei marchează prima sa investiție pe piața britanică.

Compania britanică va continua să funcționeze sub marca Cordia Blackswan și va fi condusă de actuala echipă de management. De asemenea, Blackswan își va crește echipa, punând accent pe recrutare în următoarele câteva luni, pentru a sprijini dezvoltarea proiectelor planificate ale companiei.

Tranzacția Blackswan, la fel ca achiziționarea a 93% din dezvoltatorul rezidențial polonez Polnord SA, cotat la Bursa de la Varșovia și a unei participații de 20% la Argo Properties NV, o companie olandeză activă în domeniul închirierilor rezidențiale și al reînnoirii urbane pe scară largă din Germania, a fost parțial finanțată din fondurile obținute din emisiunea de obligațiuni din cadrul Sistemului de Finanțare a Obligațiunilor pentru Creștere al Băncii Naționale a Ungariei.  Aceste achiziții au mărit portofoliul Cordia de terenuri destinate dezvoltării rezidențiale. Pe aceste terenuri pot fi dezvoltate peste 14.000 de apartamente. Cordia a emis în noiembrie 2019 obligațiuni în valoare de 135 milioane de euro pe 7 ani și în septembrie 2020 obligațiuni de 105 milioane EUR pe 10 ani pentru a-și finanța expansiunea internațională și intrarea pe segmentul închirierilor private.

Tranzacția a fost intermediată de Tony Haran, șef al departamentului de investiții rezidențiale și expert în construcția și închirierea din zona Midlands din echipa rezidențială a CBRE. El a consiliat Cordia cu privire la prima achiziție rezidențială a companiei din Marea Britanie.

„Scopul nostru este să devenim unul dintre principalele și cele mai diversificate grupuri de dezvoltare rezidențială din Europa. Achiziționarea și recapitalizarea Blackswan nu reprezintă doar debutul nostru în Marea Britanie, ci și cea mai recentă etapă a strategiei noastre de expansiune internațională”, spune Tibor Földi, președintele Consiliului de Administrație al Cordia

Blackswan Property a fost fondată de Marcus Hawley în 2009 și se concentrează pe dezvoltarea de proiecte mixed-use cu accent pe rezidențial în regiunea West Midlands. Proiectele includ în prezent The Lampworks, un proiect de apartamente construite spre închiriere și The Gothic, o reanimare ambițioasă a clădirilor de patrimoniu, care vor crea o nouă destinație rezidențială și de agrement, ambele situate în Birmingham’s Jewellery Quarter, la marginea Birmingham City Centre.

Foto: © Skypixel | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: