Finanțe Stiri

Crestere pe piata de leasing operational

17 mai 2016 < 1 min

Crestere pe piata de leasing operational

Reading Time: < 1 minut

Piata de leasing operational a atins nivelul de 56.000 de unitati in administrare la finalul trimestrului I din 2016, cu aproximativ 500 de autovehicule mai mult fata de finalul lui 2015 si  in crestere cu 13%  fata aceeasi perioada a anului trecut.

In perioada ianuarie-martie a acestui an au fost inmatriculate peste 2.600 de autovehicule de catre companiile de leasing operational, adica 12% din totalul inmatricularilor noi (20.000 de autoturisme si autovehicule comerciale usoare).

Potrivit reprezentantilor Asociatiei Societatilor de Leasing Operational (ASLO), previziunea pentru finalul anului – 60.000 de autovehicule in administrare – ramane valida in ciuda domolirii ritmului de crestere comparativ cu anii precedenti.

Conform datelor centralizate de Asociatia Societatilor de Leasing Operational, in topul primelor 5 companii membre intra: LeasePlan Romania, Arval Service Lease Romania, ALD Automotive, Porsche Mobility si RCI Finantare Romania.

„Constatam o maturizare a pietei de leasing operational, in sensul continuarii cresterii atat a volumelor in administrare cat si a ponderii produsului complet (full service) in total piata”, declara Bogdan Apahidean, presedinte ASLO.

Membrii asociatiei, reprezinta  98% din total piata. Structura portofoliului (la nivel de asociatie) este alcatuita din servicii complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 72%, urmate de management de flote 20%, restul reprezentand leasing operational fara servicii de administrare.

Dintre serviciile asociate administrarii de flote, cele mai solicitate sunt: servicii de intretinere si reparatii, asigurari (RCA si CASCO), managementul anvelopelor, asistenta rutiera si masina de inlocuire in cazul imobilizarii autovehiculului contractat.

In 2016 ASLO implineste 5 ani de existenta. Infiintata cu scopul de a promova conceptul de leasing operational, a celor mai bune practici si a celor mai inalte standarde de comportament profesional, asociatia a reusit sa fie o interfata onesta si de incredere intre comunitatea de leasing operational si parteneri.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: