Companii Stiri

CTP devine cel mai mare dezvoltator de proprietăți industriale din Europa Centrală și de Est

29 oct. 2020 2 min

CTP devine cel mai mare dezvoltator de proprietăți industriale din Europa Centrală și de Est

Reading Time: 2 minute

Suprafața brută închiriabilă de spații industriale pe care CTP o operează a depășit 6 milioane m2. În ciuda contextului economic nefavorabil creat de actuala pandemie, comerțul online și relocările apărute de-a lungul lanțului de aprovizionare pentru numeroase companii au susținut creșterea organică a suprafeței de spații industriale pe care compania le operează la nivel european.

„Odată cu finalizarea ultimului nostru depozit din cadrul ctPark Bucharest, portofoliul CTP depășește acum 6 milioane m2. România contribuie semnificativ la această performanță a grupului, înregistrând o creștere de 25% în cadrul portofoliului”, a spus Ana Dumitrache, Country Manager CTP România.

CTP țintește extinderea suprafeței totale de spații pe care le deține la 10 milioane m2 până în 2023 și are planuri ambițioase de extindere, atât pe piețele în care deja activează, cât și pe piețe noi. La începutul acestei luni, organizația a lansat o rundă de debut de obligațiuni verzi în valoare de 650 milioane EUR, atrăgând un nivel semnificativ de interes din partea investitorilor. Obligațiunile au fost suprasubscrise de mai multe ori, cererea investitorilor atingând un maxim de peste 2 miliarde EUR. Obligațiunile verzi inaugurale ale CTP au devenit cea mai mare emisiune de debut a unei companii imobiliare din regiunea CEE.

CTP privește cu încredere către lansarea pe noi piețe

„Finanțarea dobândită în urma emisiunii de obligațiuni este destinată extinderii CTP pe piețele existente”, a declarat fondatorul și proprietarul CTP, Remon Vos. CTP monitorizează în mod constant felul în care actuala pandemie generează schimbări în modul în care companiile își desfășoară operațiunile de business. Interesul pentru spațiile noi dezvoltate de CTP provine în mod special de la companiile din sectorul comerțului electronic, ale căror depozite sunt amplasate tot mai aproape de clienți. Vos vede mari oportunități în România, unde compania este acum într-o perioadă de creștere rapidă.

„Anul acesta, 85% dintre noile contracte încheiate au fost generate de extinderea activităților clienților noștri de pe piețele lor actuale sau pe piețe noi din regiunea CEE. Ne așteptăm ca acest ritm de creștere să continue, dar vom lua în considerare și achiziții strategice în cazul în care vor apărea noi oportunități ce sunt în conformitate cu specificul portofoliului nostru”, a spus Remon Vos despre planurile viitoare ale CTP.

CTP este un dezvoltator și administrator european de proprietăți comerciale care oferă servicii complete în sectorul imobiliar. Compania este specializată în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est. CTP deține ctPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 5,8 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 96 de puncte strategice aflate în șapte țări. Pe lângă țara de origine, Cehia, CTP mai este prezent în Slovacia, Ungaria, Serbia, România și Polonia, iar, recent, compania a început să desfășoare operațiuni și în Bulgaria. În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 1.250.000 m² suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.

CTP se angajează să protejeze mediul înconjurător și să reducă emisiile de carbon. Grupul s-a implicat activ în acțiuni la scară largă de plantare și replantare a pădurilor în întreaga regiune. În plus, toate construcțiile noi ale companiei au acoperiș cu panouri solare, grupul aflându-se în proces de certificare BREEAM a întregului său portofoliu din Europa Centrală și de Est.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: