Companii Stiri

CTP investește 50 de milioane de euro în extinderea parcurilor logistice

23 oct. 2020 2 min

CTP investește 50 de milioane de euro în extinderea parcurilor logistice

Reading Time: 2 minute

CTP, administrator de parcuri industriale și logistice premium din România și din Europa Centrală și de Est intenționează să își dubleze suprafața închiriabilă a spațiilor logistice până în 2023, prin investiții de 50 milioane de euro în extinderea parcurilor logistice din jurul Timișoarei.

Unele dintre spațiile incluse în planul de construcție sunt deja închiriate unor companii din sectoarele logistică și producție.

CTP România, lider de piață în domeniul dezvoltărilor industriale, cu o suprafață totală construită de peste 1.250.000 metri pătrați, își continuă planurile de dezvoltare în regiunea Transilvania și anunță o investiție de 50 de milioane de euro în extinderea parcurilor logistice din jurul orașului Timișoara. Astfel, compania își va dubla suprafața închiriabilă de spații industriale până la sfârșitul anului 2023.

Decizia CTP de a continua planurile de expansiune și investițiile în România are loc într-un context economic instabil cauzat de actuala pandemie, însă compania privește cu încredere la regiunea Transilvania și potențialul acesteia de dezvoltare. Extinderea parcurilor din jurul Timișoarei reprezintă dovada încrederii pe care CTP o acordă acestei regiuni, în special părții de vest a țării. Timișoara este un hub strategic pe harta logistică a României, bine conectată cu restul regiunii și beneficiază de forță de muncă calificată, cu o reputație excelentă și un know-how enorm, în special în industria electronică.

„Continuarea planurilor de expansiune CTP în Transilvania prin extinderea parcurilor logistice de lângă Timișoara reprezintă dovada încrederii pe care o avem în această regiune. Am identificat numeroase oportunități de extindere atât în zona de producție, cât și în cea de logistică și depozitare, iar planurile noastre nu se opresc aici. Dincolo de această dezvoltare a parcurilor logistice ctPark Timișoara I și II, țintim și extinderea în zona centrală a Transilvaniei, mai specific în parcurile din Turda și Sibiu”, spune Emilia Țepeș, Business Development Manager for Transylvania CTP.

Planurile actuale privesc, în mod special, extinderea parcului logistic ctPark Timișoara II cu o primă clădire de 32.200 metri pătrați deja închiriată, situată într-o zonă strategică, în apropierea aeroportului Timișoara și a autostrăzii A1. Clădirea este cross dock, multifuncțională și poate fi adaptată la nevoile specifice ale clienților care aleg CTP ca partener. În cea de-a doua etapă de construcție care începe în această toamnă și care se va termina în martie 2020, CTP va livra alți 17.000 m2 în incinta ctPark Timișoara II.

CTPark Timișoara II se află în apropierea ctPark Timișoara I, primul parc logistic dezvoltat de CTP în partea de vest a țării, cu o suprafață totală închiriată de 10.000 metri pătrați.

Clădirea va fi construită la un standard „outstanding” BREEAM și va integra toate caracteristicile necesare în vederea certificării. CTP România va realiza acest lucru prin intermediul izolației energetice de top și a iluminatului cu LED-uri, facilităților de încărcare electrică, recirculării apei și a utilizării luminii naturale în depozit

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: