Lifestyle Stiri

Cu bebe la bord

31 mai 2018 3 min

Cu bebe la bord

Reading Time: 3 minute

Românii sunt din ce în ce mai dornici să călătorească alături de copiii lor și caută destinații adecvate vârstei celor mici.

Un studiu Vola.ro realizat pentru rezervările de bilete de avion făcute în anul 2016 și 2017 a evidențiat o creștere a călătoriilor cu copiii de peste 30%. Mai precis, călătoriile cu infanti (copii sub 2 ani) au crescut cu 33% iar călătoriile cu copii peste 2 ani au crescut cu 35%. Se caută destinațiile unde se găsesc parcuri de distracție, zone însorite, cu climă blândă și zboruri de maximum 3 ore, arată compania, într-un comunicat de presă.

Pentru călătoria cu avionul a copiilor sub 2 ani, părinții au mai multe opțiuni. Astfel, pot opta pentru a cumpăra un loc unde sunt obligați să monteze un scaun de mașină, soluție la care se recurge în special la zborurile intercontinentale, lungi, sau pot opta pentru a ține în brațe bebelușul. Soluția din urmă are un cost minim asociat. Practic, pentru călătoria bebelușilor părinții au plătit anul trecut în medie 40 euro, preț ce presupune că părinții vor ține bebelușul în brațe, securizat cu o extensie de centură. Biletul bebelușilor are asociat dreptul de a lua un cărucior pliabil gratuit, fie în cabină, fie la cală, în funcție de politica companiei cu care se călătorește, o geantă de mână cu lucruri de necesitate pentru copii (inclusiv apă sau mâncare lichidă).

Copiii ce depășesc vârsta de 2 ani vor ocupa un loc în avion și vor plăti între 80% și 100% din biletul de avion, în funcție de politica companiei aeriene. Diferențele față de prețul biletului de avion pentru adulți sunt minime. 

„Ne place să spunem că turiștii noștri cresc o dată cu noi. Dacă acum 10 ani călătoreau în city break-uri și explorau marile capitale europene, acum mare parte dintre ei călătoresc împreună cu familia și chiar cu copiii, crescând noua generație de călători. Rolul nostru, în calitate de consultanți, este să îi ajutăm să înțeleagă cât de ușor este să călătorești alături de copii, să le dăm toate informațiile de care au nevoie încă de la rezervare, astfel încât partea logistică a vacanței să fie acoperita”, a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro

Primăvara și toamna, sezonul perfect pentru parcurile de distracții

Vara este sezonul în care românii călătoresc spre destinațiile estivale apropiate, cum ar fi Turcia, Bulgaria, Grecia, zone în care ajung fie cu zboruri charter, fie cu mașina personală. Primăvara și toamna însă, optează pentru mini-vacanțe la marile parcuri de distracții europene cum ar fi Disneyland, Legoland, Kidzania, etc, sau în destinații cu climă blândă, cum este Madrid sau Barcelona. În consecință, cele mai cerute destinații pentru călătoriile cu copii sunt Paris-Disneyland, Londra-studiourile Warner Bros pentru fanii seriei Harry Potter și Kidzania, Munchen – Legoland și Barcelona – PortAventura. 

Cerere în creștere se înregistrează și pentru țările nordice, în special Copenhaga unde copiii se pot distra la Grădinile Tivoli, unul dintre cele mai mari parcuri de distracții din nordul Europei dar și Stockholm, unde puteți petrece o zi întreagă în Skansen, un muzeu al satului unde copiii pot învăța despre animale și pot participa la diferite ateliere. 

Deși perioada Iulie – August este cea mai scumpă pentru vacanțele alături de copii în marile capitale europene, specialiștii Vola.ro au căutat cele mai bune prețuri disponibile pentru destinații precum Paris, Londra, Valencia. Astfel, pentru o vacanță de 3 zile (două nopți) la Londra, sunt disponibile pachete de la 159 euro / persoană cu zborul și cazarea timp de două nopți incluse. La Munchen, pentru aceeași perioadă de 3 zile (2 nopți), vacanța costă 169 euro / persoană iar la Paris, cu cazare aproape de Disneyland, prețurile încep de la 209 euro / persoană. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: