Stiri Tech

Cum a schimbat tehnologia comportamentul de dating al românilor?3 min

08/11/2018 3 min read

Cum a schimbat tehnologia comportamentul de dating al românilor?3 min

Reading Time: 3 minute

Statisticile arată că o relație din trei începe acum online și, până în 2020, peste 330 de milioane de persoane din întreaga lume își vor crea cont pe un site de dating. Potrivit unei analize Sentimente.ro, la un an de când a implementat algoritmul de inteligență artificială – WallY, 76% din utilizatori utilizează aproape exclusiv dispozitivele mobile pentru a interacționa. Numărul mesajelor schimbate între utilizatori și timpul petrecut pe site a crescut cu 5%, iar prima întâlnire în offline are loc la maximum două săptămâni de la prima interacțiune pe Sentimente.ro.

Interfața personalizată, ușurința în navigare, dar și funcția de ilustrare a compatibilității între utilizatori s-au numărat printre motivele care au dus la o creștere a numărului de persoane tinere care și-au făcut cont pe Sentimente.ro în ultimul an. Astfel, procentul de utilizatori pe segmentul de vârstă 25-34 de ani a crescut cu 22%. De asemenea, numărul utilizatorilor de sex feminin a crescut cu 27%, ajungându-se astfel la un procent de 44%.

Cei mai mulți utilizatori preferă interfața mobilă (76%), iar accesul facil la un astfel de dispozitiv face ca timpul petrecut pe site să fi crescut în ultimul an cu 5%, un utilizator petrecând în medie 10 minute/sesiune pe Sentimente.ro. Per total, traficul pe mobil a crescut cu 34%. De asemenea, dacă în 2005 se trimiteau 10 milioane de mesaje pe an între utilizatori, în 2018, la un an de la implementarea WallY, numărul de mesaje a ajuns la 6,5 milioane pe lună.

Totodată, calitatea interacțiunii dintre utilizatori a crescut, în parte și datorită procentului de compatibilitate calculat în mod automat pe baza profilului și intereselor declarate, dar mai ales pe baza interacțiunii utilizatorului și acțiunilor sale din interfața personalizată. Astfel, membrii Sentimente.ro încep conversații cu persoane cu grad de compatibilitate ridicat, crescând totodată șansele găsirii unui partener. Prin urmare, utilizatorii se întâlnesc în offline în maximum două săptămâni de la prima conversație în online, față de 1-3 luni în perioada precedentă. 

“Un lucru important pentru noi este și creșterea ratei de succes. Am ajuns astfel la un număr de 10 conturi șterse/zi ca urmare a faptului că membrii respectivi și-au găsit pe cineva pe Sentimente.ro. Este un număr impresionant, având în vedere că, zilnic, sunt 25.000 de utilizatori online. Sigur că nu toate relațiile ajung la căsătorie, însă o dinamică atât de mare arată cum au evoluat relațiile, cât de multă încredere au oamenii azi în relațiile începute online și cât de mult contează faptul că Sentimente.ro poate oferi un procent de compatibilitate real. Astfel, persoanele recomandate au mai multe șanse să fie ceea ce un utilizator caută, iar acest fapt a scurtat cu mult căutarea unui partener. De altfel, potrivit statisticilor făcute pe baza declarațiilor utilizatorilor, dacă se ajunge la căsătorie, acest lucru se întâmplă în mai puțin de 1 an de la prima discuție avută pe site”, explică Flori Dragomir, vicepreședinte fondator, Sentimente.ro.

Dinamica pozitivă înregistrată odată cu implementarea algoritmului de inteligență artificială a generat pentru Sentimente.ro o creștere de 10% a numărului de conturi înregistrate față de perioada similară a anului precedent. Veniturile au crescut de la implementarea WallY cu 33%, estimând o cifră de afaceri totală pe anul 2018 de peste 700.000 de euro.

Peste 1,5 milioane de persoane din România, dar și din străinătate, au în prezent cont pe Sentimente.ro. În 200, Sentimente.ro a fost primul site din România care a dezvoltat un serviciu de mesagerie instant în browser, în 2010 a dezvoltat sistemul de raportare al utilizatorilor care încălcau regulile de utilizare ale site-ului (aceștia nu mai pot accesa Sentimente.ro chiar dacă își schimbă datele contului sau își creează alt cont), în 2014 lansat varianta de aplicație pentru Android, iar în 2017 – WallY – algoritmul de inteligență artificială care stă azi la baza interfeței personalizate.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE