Finanțe Stiri

Crește interesul pentru asigurările de viață

16/12/2019 2 min read

Crește interesul pentru asigurările de viață

Reading Time: 2 minute

Vânzările de asigurări de viață ale Allianz-Țiriac au crescut cu peste 10% în acest an, ponderea acestora în total portofoliu apropiindu-se de cota RCA, urmând ca în următori 2-3 ani să devină a doua linie de business ca importanță a companiei, a declarat directorul general al asigurătorului, Virgil Șoncutean, într-o întâlnire cu presa.

„Facem eforturi de câțiva ani în direcția unui mix sănătos al portofoliului, care a urmărit menținerea sau scăderea ponderii polițelor auto (…) Pentru noi, asigurările de viață au fost vedeta în acest an, vor crește în continuare și în circa 2-3 ani se vor bate de la egal la egal cu RCA-ul”, a afirmat Șoncutean.

CEO-ul Allianz-Țiriac a arătat că interesul pentru asigurările de viață sunt în creștere datorită creșterii veniturilor românilor și că încă este loc de creștere, având în vedere că, în acest moment, sumă asigurată este de 10.000 de euro, adică la nivelul anilor ’90.

Șoncutean a explicat că, la nivelul acestui an, necesarul de protecție pentru o familie din România ar trebui să fie la nivelul de 30.000 – 40.000 de euro. “Trebuie să explicăm clienților ce înseamnă acest gap între 10.000 de euro vs. 30.000 -40.000 de euro și, dacă vor, să îl acopere”, a arătat reprezentantul Allianz-Țiriac.

În creștere este și interesul pentru asigurările de sănătate, unde clienții înțeleg mai ușor beneficiile unei polițe, au arătat reprezentanții Allianz-Țiriac. “Avem 150.000 de asigurați și este o linie de business care crește încă cu 20-30%. Creșterile se vor mai tempera în anii următori, dar vor fi tot de două cifre (…) Piața de asigurări de sănătate este în anii copilăriei. Este o piață care la 3-4 ani se dubleză”, a arătat Șoncutean.

CEO-ul Allianz-Țiriac a arătat că estimează o creștere a primelor brute subscrise cu 3-3,5% în acest an, un ritm apropiat de media pieței, cu creșteri mai accelerate pe liniile de business non-auto și life.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă