Tech

Cum arată noile iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X

12 sept. 2017 3 min

Cum arată noile iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X

Reading Time: 3 minute

Apple a lansat noua generație iPhone 8 și 8 Plus, dar și „telefonul viitorului”, iPhone X, la zece ani de când Steve Jobs prezenta primul smartphone al companiei.

iPhone X, care va fi disponibil pentru precomenzi inclusiv în România începând cu 27 octombrie și în magazine din 3 noiembrie, are corpul din sticlă, ecran Super Retina de 5.8 inci, procesor A11 Bionic, încărcare wireless și cameră principală duală cu stabilizare. Va fi disponibil la prețuri pornind de la 999 de dolari și va putea fi deblocat prin nou sistem de identificare facială Face ID, care va putea fi folosit și pentru a plăti cu smartphone-ul prin Apple Pay.

„De peste un deceniu ne-am propus să creăm un iPhone care să aibă doar ecran dintr-o margine în alta și iPhone X este realizarea acestui vis. Acum zece ani, am introdus iPhone și am revoluționat telefonul mobil prin tehnologia Multi-Touch. iPhone X marchează o nouă eră pentru iPhone, în care dispozitivul dispare, lăsând locul doar experienței de utilizare”, a spus Jony Ive, Chief Design Officer la Apple’s chief design officer.

Ecranul Super Retina este OLED și acoperă toată fața telefonului, care nu mai are nici butonul Home, fiind suficient ca utilizatorii să facă swipe în sus din partea de jos pentru a ajunge la ecranul principal.

Funcția Face ID este realizată cu ajutorul noii camere frontale TrueDepth de 7 megapixeli, care acum poate realiza și fotografii în modul Portrait. Camera principală de pe spate este duală, are 12 megapixeli și sistem dual de stabilizare optică, fiind gândită special pentru a facilita experiențele de realitate augmentată (AR) cu ajutorul unor accelerometre și giroscoape noi. Camera poate filma video la rezoluție 4K la viteza de 60 fps și cu încetinitorul la 1080p și 240fps. O altă noutate sunt Animoji, emoji animate pe baza expresiilor utilizatorului.

Procesorul A11 Bionic dezvoltat de Apple are 6 nuclee cu performanța sporită cu 25% și eficiență mai mare cu 70%, ceea ce conferă o durată de viață a bateriei cu două ore peste iPhone 7. A11 Bionic integrează și o unitate grafică realizată tot de Apple. iPhone X va fi disponibil cu memorie de 64 GB. respectiv 256 GB.

Încărcarea noului dispozitiv se va putea realiza wireless prin intermediul covorașului AirPower, care va fi lansat în 2018 și va putea încărca simultan iPhone, Apple Watch și căștile AirPods. Între timp, iPhone X este compatibil cu sistemul de încărcare wireless Qi.

iPhone 8 și iPhone 8 Plus

Apple a lansat și noua generație iPhone, cu carcasa realizată din aluminiu și sticlă, ecran Retina HD și procesor A11 Bionic. iPhone 8 și iPhone 8 Plus vor fi disponibile din 15 septembrie în 25 de țări, dar în România oficial abia din 29 septembrie.

La nivel de design, nu sunt modificări importante, dar se remarcă spatele de sticlă, despre care Apple spune că este cea mai rezistentă folosită vreodată la un smartphone. În partea din față, iPhone 8 are ecran Retina HD de 4,7 inci, iar iPhone 8 Plus unul de 5,5 inci.

Camera principală pentru iPhone 8 Plus este aceeași ca la iPhone X, iar cea de iPhone 8 nu este duală, dar oferă performanțe similare. Toate cele trei modele lansate de Apple vin cu noul sistem de operare iOS 11.

iPhone 8 și iPhone 8 Plus vor fi disponibile începând de la 699 de dolari în SUA. iPhone 8 și 8 Plus vor fi disponibile cu memorie internă de 64 GB și 256 GB. Pentru alte detalii, vezi galeria foto de mai jos.

 
 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: