Finanțe Stiri

Cum îți poți asigura compania împotriva terorismului?

2 mai 2017 3 min

Cum îți poți asigura compania împotriva terorismului?

Reading Time: 3 minute

Cum îți poți proteja financiar compania în cazul unor eventuale pierderi cauzate de  atacuri de tip terorist? Prin intermediul unor polițe de asigurare împotriva terorismului sau prin extinderea acoperirii prin clauze suplimentare adăugate altor polițe de asigurare.

“Oamenii sunt mai conștienți de riscul de terorism după atentatele din Europa. În ultimele șase luni a crescut interesul pentru asigurările împotriva terorismului. Clienții au fost cei care au solicitat astfel de asigurări. În România risculeste scăzut, dar îl luăm în serios”, a declarat James Grindley, CEO-ul asigurătorului corporate CertAsig, în cadrul unei conferințe de presă.

James Grindley a explicat că managerii de risc ai companiilor din România sunt tot mai interesați de acest tip de asigurare. El a arătat că, inițial, clauza suplimentară care acoperă rsicul de terorism a fost cerută de clienți, iar acum compania are această poliță în portofoliu. În ceeace privește costurile, CEO-ul CertAsig a arătat ca astfel de asigurări sunt personalizate iar prețul depinde de nivelul de risc. Spre exemplu, depinde daca sediul companiei respective este situat lângă o ambasadă sau în locuri intens circulate, se ține cont de domeniul de activitate al companiei, de țara de origine a companiei sau de activitatea desfășurată de clienții companiei. Valoarea primei de asigurare este influențată de tipul de activitate al asiguratului și de nivelul de risc, a spus James Grindley, precizând că în cazul unui risc scăzut adăugarea unei clauze de terorism crește costul primei cu circa 5-10%, iar în cazul unui risc mai ridicat cu 20%.

“Oamenii sunt mai conștienți de riscul de terorism după atentatele din Europa. În ultimele șase luni a crescut interesul pentru asigurările împotriva terorismului. Clienții au fost cei care au solicitat astfel de asigurări. În România risculeste scăzut, dar îl luăm în serios”, a declarat James Grindley, CEO CertAsig.

Portofoliul CertAsig este susținut de acorduri de reasigurare cu rating AA și A, subscrise cu unii din cei mai puternici reasiguratori internaționali, printre care Swisss Re, Hannover Re, Partner Re și Lloyd’s.

Extindere

James Grindley a arătat că printre asigurările pe care compania le-a lansat recent și asigurările pentru păduri au potențial mare de creștere. 27% din suprafața totală a României este acoperită cu păduri, iar incendiile forestiere, vântul și bolile sunt riscuri care pot cauza daune importante și pierderi financiare. Potrivit lui James Grindley, CertAsig are deja 20 de clienți, proprietari independenți de pădure, din mai multe zone ale țării, care au asigurat zeci de hectare de păduri comerciale (plantate în scop comercial). Dincolo de faptul că aceste asigurări acoperă riscuri de incendiu, trăznet, explozii sau căderi de aeronave, companiile care au astfel de polițe pot obține mai ușor credite de la bănci, a explicat Grindley.

CEO-ul CertAsig a arătat că și asigurările de drone (compania are deja un portofoliu de circa 20 de drone profesionale) și asigurările cyber, care acoperă riscurile atacurilor cibernetice au un potențial mare de creștere în acest an.

Cu prime brute subscrise de  aproape 14 milioane de euro în 2016, CertAsig are aproape 15 de ani de experiență în subscrieri de polite și soluționare de daune, oferind produse de asigurare pentru companii din România și alte țări din Europa Centrala și de Est în care activează.

James Grindley estimează că valoarea primelor brute subscrise va crește în 2017 până la aproximativ 17 milioane de euro. În primele trei luni ale acestui an, subscrierile au avansat deja cu 6%, la 3,3 milioane de euro, față de 3,1 milioane de euro în trimestrul 1 din 2016.

CertAsig  are birouri în București, Constanța, Cluj, Suceava, Ploiești, Brașov și Râmnicu Valcea, un birou de legatura în Istanbul (Turcia) și o sucursala în Sofia (Bulgaria), iar James Grindley a anunțat că asigurătorul își dorește să se dezvolte mai mult la nivelul țării, dar și “o extindere a activității în încă 3-4 țări”.

CertAsig este o companie românească de asigurări, al cărei acționar majoritar este Royalton Capital Investors II, un fond privat de investiții cu sediul în Luxemburg, activ în România, Polonia, Slovacia, Turcia, Slovenia, Lituania și Republica Cehă. Principalii investitori ai Royalton Capital Investors II includ Alpha Associates, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Fondul European de Investiții (FEI).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: