Lifestyle Stiri

Cum recunoști un ecler franțuzesc veritabil

24 ian. 2017 2 min

Cum recunoști un ecler franțuzesc veritabil

Reading Time: 2 minute

Pentru a recunoaște un ecler preparat după o rețetă franțuezească veritabilă, trebuie să fii atent la trei elemente: gogoasă, glazură și topping. Un ecler care se respectă va avea întotdeauna și un topping care să îi brăzdeze glazura lucioasă.

portrait-christophe-adam-2016_couleur
Patiserul Christophe Adam

În fiecare zi petrecută la Paris, am decis să ne bucurăm de câte un produs din renumita patiserie franțuzească. Călătoria noastră culinară printre ecleruri, macaroons, prajitura St. Honoré și prăjitura cu lămâie va fi ghidată de către nimeni altul decât Christophe Adam, fondatorul celebrei patiserii L’éclair de Génie, ales „Patiserul Anului” de către publicațiile de specialitate, în doi ani consecutiv: 2014 și 2015.

Acesta a fost de acord să ne împărtășească atât secretele patiseriei franțuzești, cât și o parte din experiența sa antreprenorială. Christophe Adam a început afacerea în 2012, iar în prezent deține nu mai puțin de 22 de magazine de patiserie, în Franța, Japonia, Hong Kong, Italia și Rusia.  Succesul său are la bază curajul de a revoluționa rețetele clasice, dar și abordarea artistică a patiseriei.

„Arta culinară franceză este definită, cel mai adesea, de rafinament, gust și calitate. Know-how-ul chefilor francezi vine dintr-o tradiție de sute de ani”, spune patiserul. Acesta știe foarte bine că bucătăria franceză este apreciată peste tot în lume, dar este de părere că nu toate preparatele care se autoproclamă „à la française‎” oferă realmente calitatea impusă de țradiția franceză.

În cazul eclerelor, de exemplu, rețeta originală presupune o gogoașă alungită, crocantă, nu moale. În ceea ce privește crema, fiecare patiser se poate juca, utilizând arome diverse. Nu pot lipsi, însă, glazura: perfect lucioasă, cu aspect de sticlă, dar fără să fie tare, și toppingul care decorează eclerul, făcându-l irezistibil.

BizFranța este un proiect editorial unic în România și este susținut de Pernod Ricard, Lillet, G.H. Mumm, Martell, MasterCard și AirFrance.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: