BizRemote by certSIGN Lifestyle

Cum și-au petrecut românii vacanțele în 2020

4 ian. 2021 2 min

Cum și-au petrecut românii vacanțele în 2020

Reading Time: 2 minute

Pandemia a modificat modul de a călători al românilor, iar în 2020 s-a observat o creștere cu până la 85% față de 2019 pentru rezervarea vacanțelor în unități de cazare tip cabană, vilă sau casă de vacanță.

Aproape 6% din numărul total de rezervări înregistrate în perioada septembrie-decembrie 2020 reprezintă unitățile de cazare izolate, conform platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

În 2020, preferința turiștilor români s-a îndreptat către unitățile de cazare situate în regiuni izolate sau care pot fi închiriate integral, precum cabanele, casele și vilele de vacanță. Spre exemplu, în perioada iulie – august un procent de peste 4% din numărul total de rezervări înregistrate pe platforma Travelminit.ro a fost reprezentat de cabane și case de vacanță, observându-se o creștere de 84% față de aceeași perioadă a anului trecut. Tendința se păstrează și pentru perioada sărbătorilor de iarnă, când românii au preferat să închirieze case și cabane individuale.

După introducerea noilor măsuri restrictive din ultimele două luni, s-a observat un impact imediat în rezultatele înregistrate de platforma de rezervări Travelminit.ro. Procentul de rezervări al unităților de cazare care se pot închiria integral a crescut la 5.80%, față de lunile precedente. Specialiștii se așteaptă ca procentul de rezervări pentru acest tip de cazări să fie în continuă creștere.

Prețuri între 487 lei/noapte și 4.500 lei/noapte pentru unități de cazare închiriate integral

Avantajul cazărilor care pot fi rezervate integral este că sunt accesibile tuturor bugetelor, în funcție de numărul de camere și facilitățile pe care le oferă. Astfel, o cabană situată în Harghita poate fi închiriată cu 487 lei/noapte pentru 11 persoane, oferind 4 dormitoare, bucătărie complet echipată, grătar, ciubăr și saună contra cost. Cei care caută o experiență autentic maramureșană, au putut opta pentru închirierea unei case vechi de 100 de ani restaurate, la costul de 4.500 lei/noapte pentru 6 persoane.

Românii apreciază flexibilitatea totală a rezervărilor și utilitățile complete ale caselor de vacanță

Peste 65% din unitățile de cazare tip vilă, casă de oaspeți, casă de vacanță sau cabană prezente pe platforma Travelminit.ro au condiții flexibile de rezervare, care permit schimbarea datei călătoriei sau chiar anularea rezervării până la o anumită dată fără a se reține comision de anulare. În majoritatea rezervărilor înregistrare, românii au optat pentru astfel de condiții de rezervare, precum și pentru plata cu vouchere de vacanță.

Tendința de a rezerva unități de cazare care se pot închiria integral a crescut și datorită facilităților oferite, precum: bucătărie complet utilată, curte cu foișor, grădină spațioasă și grătar, terasă, jocuri de societate. Astfel, românii beneficiază la locație de tot ce au nevoie și își pot planifica vacanțe în locuri retrase, fără a avea grija anumitor lipsuri.

Foto: © WelcomiaDreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: