Management Stiri

Cursuri de etica si management pentru medicii tineri

11 mai 2015 2 min

Cursuri de etica si management pentru medicii tineri

Reading Time: 2 minute

Experti in comunicare, etica si management le ofera cursuri gratuite studentilor la Medicina si tinerilor medici din Romania, in cadrul campaniei “De profesie: medic in Romania”, initiata de Consiliul Investitorilor Straini (FIC) si sustinuta de Ministerul Sanatatii

Intitulate MedClass, cursurile sunt alcatuite din patru module distincte si se vor desfasura in perioada 8-29 mai 2015, la Institutului de Sanatate Publica. Printre lectorii prezenti la cursurile MedClass se numara: Jacopo Murzi, Administrator al companiei Johnson & Johnson Romania si Managing Director al Janssen; Laura Munteanu, Director Medical al echipei de management a GSK Romania; Melania Medeleanu, jurnalist si realizator TV; Fady Chreih, Director general al reţelei de clinici Regina Maria; Mihnea Samoila, Health Manager in cadrul OMV Petrom; Oana Cociasu, Managing Partner al Lowe MedicOne; Emilian Mihailov, Directorul Centrului de cercetare in etica aplicata al Universitatii Bucuresti; Codru Vrabie, consultant si facilitator in domeniul bunei guvernari si reformei administratiei publice; Adina Geana, director in cadrul Scolii Nationale de Sanatate Publica; Bogdan Ivanescu, presedintele Stem Sure; Bogdan Doroftei, consultant in medicina reproductiva si Mia Ifrosa, voluntar al Crucii Rosii.

FIC organizeaza aceste cursuri in urma nevoilor identificate de-a lungul ultimilor doi ani, in cadrul campaniei “De profesie: medic in Romania”, pentru dezvoltarea viitorilor profesionisti in sanatate. “Studentii si medicii pana in 35 de ani sunt chemati sa invete de la 12 experti in comunicare, etica, business si antreprenoriat tot ceea ce trebuie sa stie pentru a deveni medici moderni in propria lor tara”, arata FIC, intr-un comunicat de presa.

Lectorii isi propun sa le impartaşeasca tinerilor cursanti cunoştinte care le vor completa abilitatile teoretice si practice dobandite in facultate. Astfel ei pot deprinde tehnici moderne de comunicare cu pacientii atat directa, cat si in mediul online, dar si notiuni aplicate de etica, management si antreprenoriat.

„ Un sistem medical puternic presupune forta de lucru dedicata, care sa dispuna de cunostinte si abilitati specializate atat in domeniul medical, dar si in ceea ce priveste chestiuni sensibile, dar absolut necesare, precum comunicarea cu pacientul, etica relatiilor cu pacientii, dar si cu companiile implicate in sistem, precum si elemente ce tin de capacitati manageriale, indispensabile, din punctul nostru de vedere. Cu profesionalism si mult devotament, aceste calitati pot fi dezvoltate in fiecare dintre cei care aleg sa isi dedice cariera salvarii de vieti omenesti. Iar mediul de afaceri, prin FIC, este dator sa contribuie la aceasta pregatire. Credem ca pentru a crea bunastare, avem nevoie in primul rand de sanatate. Oamenii sanatosi sunt mai activi, mai productivi si contribuie intr-o mai mare masura la dezvoltarea economiei”, a declarat Mihai Bogza, Presedintele FIC.

Campania “De profesie: medic in Romania”, initiata de FIC, a fost lansata in aprilie 2013 si a fost sustinuta inca de la inceput de GSK Romania, Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Educaţiei si Ambasada Marii Britanii la Bucureşti. Initiativa isi propune sa contribuie la solutionarea uneia dintre cele mai stringente probleme ale sistemului de sanatate din Romania – exodul personalului medical din tara – care afecteaza starea de sanatate a romanilor pe termen lung si are consecinte severe asupra economiei nationale. Sub umbrela campaniei ”De profesie: medic in Romania” au fost si sunt derulate proiecte care raspund nevoilor medicilor din Romania si contribuie la atingerea obiectivului de stopare a exodului medical si, totodata, de atragere a medicilor in Romania.

Campania “De profesie: medic in Romania” (http://www.deprofesiemedic.ro) a reusit sa obtina recunoasterea, la nivel european, in cadrul galei European Excellence Awards, desfasurata in decembrie 2013, la Munchen, castigand Premiul European Pentru Excelenta.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: