Companii Stiri

Daikin Romania – afaceri in crestere cu 19%

17 mai 2016 3 min

Daikin Romania – afaceri in crestere cu 19%

Reading Time: 3 minute

Daikin Romania, subsidiara locala a liderului mondial pe piata aparatelor de aer conditionat, a realizat in ultimul an financiar, desfasurat in perioada 1 aprilie 2015 – 31 martie 2016, vanzari de peste 19,3 milioane de euro, reprezentand o crestere cu 19% fata de anul financiar precedent.

„In comparatie cu anii trecuti, anul financiar 2015-2016 este caracterizat de un echilibru al ponderii echipamentelor industriale si comerciale cu cel al produselor din segmentul rezidential. Acest rezultat a fost atins prin eforturi sustinute de promovare a brandului catre mai multe categorii de clienti rezidentiali si totodata, prin oferirea unui portofoliu rezidential divers, care cuprinde atat produse high-end si profesional, cu beneficii unice in industrie, cat si produse din categoria economica, mai putin sofisticate, dar care asigura garantia calitatii Daikin”, a declarat Daniel Vasile (foto), Managing Director Daikin Romania.

In ciuda faptului ca nu exista statistici oficiale cu privire la evolutia pietei HVAC in Romania, reprezentantii Daikin estimeaza o crestere fata de anul anterior, atat datorita deblocarii unor proiecte industriale si comerciale, cat si cresterii din segmentul rezidential.

Clienti mai pretentiosi

In ceea ce priveste comportamentul de consum, se remarca tendinta romanilor de a se orienta spre produse de calitate superioara, fiind mai atenti la economiile pe termen lung, dar cu toate acestea, ponderea produselor low-cost ramane inca foarte ridicata.

”Am observat ca tot mai multi clienti din Romania constientizeaza faptul ca un aparat de aer conditionat este o investitie pentru tot parcursul anului, nu doar pentru perioadele toride, fiind o solutie eficienta si accesibila şi pentru incalzirea casei”, a declarat Daniel Vasile, Managing Director Daikin Romania.

Totodata, directorul Daikin a aratat ca se simte o schimbare in decizia de cumparare  a clientilor rezidentiali, care incep sa isi programeze din timp achizitionarea sistemelor, experimentand solutiile prezentate in showroom-urile partenerilor.

Pentru anul finaciar 2016-2017, Daikin se concentreaza pe multiple actiuni si investitii pentru a veni in intampinarea cerintelor clientilor. „Ne vom axa in continuare, atat in segmentul rezidential, cat si in cel comercial, pe promovarea echipamentelor cu eficienta crescuta si impact redus asupra mediului, cu actiuni specifice dedicate tuturor categoriilor de clienti.  De exemplu, vom realiza evenimente dedicate pentru profesionisti, in vederea familiarizarii cu noile produse si tehnologii, iar pentru clientii rezidentiali vom continua expansiunea showroom-urilor, astfel incat tot mai multi romani sa simta experienta unui climat rezidential perfect”, a adaugat directorul companiei.

Produse prietenoase cu mediul

Compania va lansa oficial in luna iunie o noua gama de produse pentru segmentul rezidential – Daikin BLUEVOLUTION, aceasta facand parte din categoria echipamentelor care folosesc exclusiv agentul frigorific R32. Alaturi de imbunatatirile solutiilor de filtrare si a eficientei echipamentelor, noua tehnologie are un impact de trei ori mai mic asupra incalzirii globale. Preocupat de impactul asupra mediului, Daikin, primul producator care a folosit acest agent frigorific, a facut publice peste 90 de patente cu privire la aceasta noua tehnologie, in vederea utilizarii si de catre alti producatori. Totodata, atentia clientilor rezidentiali se indreapta si in acest an asupra gamelor de top, precum Daikin Emura, Ururu Sarara  sau Nexura.

Noutatea absoluta de anul acesta pentru segmentul comercial este sistemul VRV seria i, care permite montajul intregului ansamblu in interior, fiind o solutie inedita de climatizare pentru cladirile istorice si spatiile rezidentiale din centrul metropolelor. Tot in sectorul comercial, cresterea eficientei echipamentelor a determinat extinderea gamei de chillere racite cu aer cu compresor inverter cu surub si lansarea unui noi game de chillere racite cu apa.

In Romania, Daikin ofera solutii de climatizare pentru orice spatiu, atat in segmentul rezidential, cat si in proiectele comerciale si industriale. Prezenta pe piata locala din 1994, compania este apreciata de clienti si specialisti pentru actualizarea permanenta a inovatiilor si depasirea limitelor tehnologiei prin dezvoltarea unor produse si solutii care stabilesc noi standarde de eficienta si confort in domeniul HVAC. In prezent, Daikin are in Romania 26 de angajati si mai multe pozitii deschise pentru recrutarea de noi specialisti.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: