Stiri

De marți începe vaccinarea adolescenților între 12 și 15 ani. Unde se poate face acest lucru

31 mai 2021 2 min

De marți începe vaccinarea adolescenților între 12 și 15 ani. Unde se poate face acest lucru

Reading Time: 2 minute

De marți poate începe vaccinarea adolescenților care au vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Adolescenții de peste 16 ani erau deja eligibili pentru vaccinare.

Platforma de programare a fost deja modificată, astfel încât părinții pot programa copii spre vaccinare. Vaccinarea este voluntară și are nevoie de consimțămțntul părintelui și al tutorelui legal.

Adolescenții se pot vaccina cu Pfizer în orice centru de vaccinare

Adolescenții se pot programa din platforma de programare, pentru a se imuniza cu vaccinul de la Pfizer. Dar pot merge și direct cu buletinul și cu consimțământul părinților direct la centrul de vaccinare sau la medicul de familie.

valeriu gheorghita
colonel dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.
Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.
Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate!
Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă.
Este important de menționat că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal.
În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinților.

Premierul Florin Cîțu încurajează campania de vaccinare a adolescenților

Începând de mâine (marți – n.r.) vor putea fi vaccinați anti-Covid și adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, a anunțat luni premierul Florin Cîțu. Prim-ministrul a adresat și un îndemn pentru părinți:

„Avem o campanie de vaccinare în derulare și de mâine putem să vaccinăm și adolescenții. Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor. Dar trebuie să înțelegem că e nevoie de cât mai multe persoane vaccinate ca să trecem pandemia. În această pandemie, copiii au suferit foarte mult, au fost izolaţi şi a fost foarte greu să le explicăm de fiecare dată de ce. De aici a venit ideea acestui program”, a explicat premierul.

Vaccinul Pfizer autorizat pentru administrare copiilor

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat vineri autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste de 12-15 ani. Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare, a anunțat încă de sâmbătă că vaccinarea în România pentru această categorie de vârstă va începe peste câteva zile.

Schema de vaccinare este aceeași ca la adulți, două doze la interval de 21 de zile.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: