Lifestyle Stiri

Despre energie, pe înțelesul tuturor

23 oct. 2017 2 min

Despre energie, pe înțelesul tuturor

Reading Time: 2 minute

Sfaturi și statistici relevante despre energie, atât pentru utilizatorii finali, cât și pentru profesioniștii din domeniul energetic, antreprenori, companii sau administrații publice. Totul într-un limbaj accesibil!  Asta își propune ENER.FYI– Portalul internațional despre energie și consumul responsabil.

Portalul internațional despre energie – informații, sugestii, statistici și recomandări pentru un consum responsabil a fost lansat la World Energy Council 2017, în cadrul Taskforce-ului de Eficiență Energetică, sub coordonarea lui Claudiu Butacu, Vice Președinte Future Energy Leaders România.

ENER.FYI – Energy for your information – este un portal ce conține informații relevante despre energie, adresându-se atât utilizatorilor finali, cât și profesionștilor din domeniul energetic, antreprenorilor, companiilor sau administrațiilor publice. ENER.FYI își propune să traducă informațiile despre energie într-un limbaj accesibil și familiar utilizatorului, încurajând astfel un consum responsabil de energie și economisirea acesteia.

„ENER.FYI a adus împreună reprezentanți ai Future Energy Leaders din mai multe țări pentru a răspunde unei nevoi indentificate la nivel global: înțelegerea principiilor energiei și a eficienței energetice de către consumatori. Astfel, a luat naștere acest portal, care sumarizează informații și statistici din mai multe țări, prezintă cazuri de bune practici și recomandări, cu scopul principal de a educa utilizatorul și a-l sprijini în adoptarea unui consum responsabil de energie”, a declarat Claudiu Butacu.

„ENER.FYI este prima tentativă a Taskforce-urilor Future Energy Leaders de a prezenta informația din mediul academic într-o manieră digitală, sub forma unui portal online, ușor de înțeles de un utilizator. O aplicație capabilă de a fi scalată la nivel mondial”, spune Fran Galtieri, FEL100 Board – Members of the Studies Committee.

Platforma prezintă la acest moment date din patru regiuni strategice: America de Sud – Brazilia, Europa- România, Africa- Egipt, Asia – Pakistan, urmând să integreze informații din toate țările din lume. Toți ambasadorii din grupul de lucru Future Energy Leaders 100 vor contribui la furnizarea de date actualizate privind statisticile energetice din țările reprezentate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: