Management Stiri

Directorul general AGERPRES, ales in conducerea EANA

25 sept. 2015 < 1 min

Directorul general AGERPRES, ales in conducerea EANA

Reading Time: < 1 minut

Directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, a fost ales astazi, 25 septembrie 2015, membru al consiliului de conducere al Aliantei Europene a Agentiilor de Presa (EANA), in cadrul Adunarii Generale desfasurate la Geneva, Elvetia. Conducerea EANA este alcatuita din: presedinte, ales pentru doi ani, secretarul general si alti trei membri, cu un mandat de trei ani. Consiliul are rolul de a pregati recomandari ce sunt prezentate Adunarii Generale, de a implementa deciziile Adunarii Generale si de a lua decizii care nu revin in responsabilitatea acesteia.

Alexandru Giboi a fost ales cu unanimitate de voturi, la propunerea directorului general al APA (Austria). Este pentru prima data in istoria Agentiei Nationale de Presa cand reprezentantul AGERPRES face parte din conducerea acestei organizatii.

In urma cu aproximativ doua luni, directorul general al AGERPRES a fost singura persoana nominalizata pentru a deveni membru in conducerea EANA, de catre sase agentii membre (BTA —Bulgaria, CNA —Cipru, GHN —Georgia, AzerTac —Azerbaidjan, ANA-MPA —Grecia, Ukrinform —Ucraina), la propunerea lui Maxim Minchev, director general al BTA.

EANA a fost infiintata la 21 august 1956 in urma unei conferinte care a avut loc la Strasbourg. Alianta reprezinta un forum pentru cooperare si schimb de informatii intre agentiile de presa europene si cuprinde peste 30 de agentii membre care promoveaza respectarea drepturilor de autor, accesul la informatie, dezvoltarea tehnologiei de transmitere a acesteia si libertatea presei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: