fbpx
Antreprenori Stiri Tech

DocProcess investește 600.000 de euro în Franța2 min

15/05/2018 2 min read

DocProcess investește 600.000 de euro în Franța2 min

Reading Time: 2 minute

Furnizorul de servicii pentru digitalizarea și automatizarea proceselor operaționale DocProcess, deținut de antreprenorii români Liviu și Daniela Apolozan, a deschis în martie un centru de cercetare și dezvoltare la Grenoble, în Franța, în care investește în primul an circa 600.000 de euro.

În centrul DocProcess din Grenoble lucrează în prezent cinci specialiști software, echipa fiind condusă de Jean-Dominique Sorace, care coordonează întregul departament tehnic al DocProcess din România și Franța. Compania românească are în derulare mai multe proiecte în Franța și va mări echipa de la Grenoble cu specialiști în vânzări.

“Suntem o echipă cu 50 de angajați (România plus Franța) și suntem în proces de creștere. Dorim să lucrăm cu cei mai buni dezvoltatori de software pe care îi putem găsi și care văd oportunitatea de a lucra într-o companie ce își dezvoltă propriul ei produs și are ambiții globale. Ne interesează piețele din Uniunea Europeană și nu numai”, a declarat Liviu Apolozan, CEO și coproprietar al DocProcess.

Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 1,65 milioane de euro și un profit net de peste 422.000 de euro, estimând pentru acest an venituri de 2,7 milioane de euro și un profit net de 450.000 de euro. DocProcess are în prezent peste 3.200 de clienți la nivel global, printre aceștia numărându-se companii precum Carrefour, Cora, Leroy Merlin, Altex, Albalact, Covalact, Mondelez.

“Digitalizarea a însemnat pentru toate aceste companii reducerea costurilor, accelerarea proceselor operaționale și reducerea erorilor cu 99%. Activăm într-un domeniu din ce în ce mai dinamic, automatizarea și digitalizarea aflându-se pe agenda tuturor companiilor. Lucrăm să ne extindem serviciile în industria bancară, asigurări și energie”, spune Daniela Apolozan, COO (Chief Operating Officer) al companiei (foto).

DocProcess susține procesul de eficientizare a companiilor prin transformare digitală și RPA (Robotic Process Automation). Platformele DocProcess automatizează procese financiare (Purchase-to-Pay, Order-to-Cash, eInvocing), de achiziții, logistică și HR, ajutând companiile să elimine documentele pe hârtie și munca manuală repetitivă. Prin utilizarea platformei DocXchange, clienții pot face economii între 60% și 80% din bugetul alocat acestor operațiuni, investiția fiind recuperată într-un interval de 2 până la 6 luni. DocProcess a digitalizat până în prezent peste 80 milioane de documente.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *