Lifestyle

Elevii din liceele bucureștene au vizitat cele mai importante case de producție muzicală din România și-au aflat oportunitățile de carieră din industria muzicală

Reading Time: 2 minute

Global Records, Roton Music, Overground Music, Agenția de Vise și Hahaha Production, unele dintre cele mai importante case de producție muzicală din România, și-au deschis porțile pentru elevii de liceu în cadrul proiectului ‚Industria muzicala – Oportunități pentru viitor‘.  Peste 100 de elevi au aflat direct de la profesioniștii din domeniu, precum și de la Tudor Chirilă și colegii săi din trupa Vama, care sunt oportunitățile de carieră din industria muzicală.

Elevii din liceele Nichita Stănescu, Decebal, Dante Aligheri, Benjamin Franklin și Alexandru Ioan Cuza au participat în această lună la proiectul Industria muzicală – Oportunități pentru viitor

Aceștia au vizitat studiourile de înregistrări și sălile de repetiții ale artiștilor, au aflat care sunt strategiile de lansare ale unui nou artist, care sunt etapele dezvoltării lui și ce fac echipele din jurul său.

Au aflat ce departamente există într-un label sau într-o agenție de management și cum se interconectează ele. Alături de Tudor Chirilă și trupa Vama au aflat și care este procesul de creație al unui cântec, au ascultat primele schițe ale unor piese și apoi variantele lor finale, trecând prin toate etapele creative.

‚Această a doua ediție a continuat succesul primei ediții. Elevii au mers în vizită la 5 dintre cele mai de succes case de producție din România unde au avut ocazia să afle cum se desfășoară activitatea în fiecare dintre acestea, care este drumul unui cântec de la idee până când ajunge să fie ascultat de ei și care sunt job-urile la care ar putea avea acces într-o astfel de companie. Gazdele lor, cărora le mulțumesc și pe această cale, i-au antrenat în discuții interesante, în urma cărora ambele părți au aflat multe informații utile. Sper ca peste câțiva ani să aflăm că măcar câțiva dintre acești elevi și-au ales o carieră în acest domeniu,” declară Anca Lupeș, inițiatoarea proiectului.

Proiectul ‘Industria muzicala – Oportunități pentru viitor’ este finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local și este organizat de Asociația Indiero a producătorilor și editorilor muzicali independenți din România.

foto credit: Anca Coleașă

Romanita Oprea

Recent Posts

MedLife, creștere cu 22% a cifrei de afaceri în primul trimestru al acestui an

MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, prezintă rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului în…

18 minute ago

Liderii care investesc în comunitățile din România vin la Biz Sustainability Summit

Liderii care investesc în comunitățiile din România și pionierii sustenabilității sunt reuniți sub umbrela Biz Sustainability Summit, pe 22 mai,…

o oră ago

Startup-ul Nestor lansează o ”librărie” de sugestii AI pentru companii

Startup-ul Nestor lansează o nouă soluție care are la bază librării de skill-uri și sugestii AI. Noua soluție oferă informații…

18 ore ago

Întâlnire cu Antreprenorii Viitorului, pe 14 mai, la The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection

Toți cei care doresc să facă pasul spre antreprenoriat, antreprenorii la început de drum, dar și cei cu experiență care…

18 ore ago

Eviden deschide la Timișoara un centru de cloud și securitate cibernetică

Eviden, parte a grupului Atos, companie specializată în domeniul digital, cloud, big data și securitate, a lansat CloudSecOps Center în…

18 ore ago

Afacerile Neakaisa.ro, în creștere cu 20%, până la 8,5 milioane de lei

Neakaisa.ro business online cu obiecte sanitare și produse pentru amenajarea casei, a raportat o cifră de afaceri de 8,5 milioane…

18 ore ago