Finanțe Stiri

Erste Private Banking a depășit pragul de 1 miliard de euro active administrate

18 dec. 2017 2 min

Erste Private Banking a depășit pragul de 1 miliard de euro active administrate

Reading Time: 2 minute

Aproximativ 30 de milioane de euro au fost atrase, în ultimele două săptămâni, de către Erste Private Banking (EPB). În majoritatea cazurilor, clienții au ales serviciile EPB ca urmare a evoluțiilor din piață. Activele gestionate de Erste Private Banking au depășit, în prezent, pragul de 1 miliard de euro, nivel care consolidează acest serviciu, oferit în România de BCR, ca unul dintre liderii segmentului de Private Banking, anunță banca, într-un comunicat de presă.

 „Ne bucură faptul că suntem prima alegere a clienților din România în momentul în care se gândesc la stabilitatea și responsabilitatea unui partener de private banking. Dinamica activelor din ultimii ani ne-a dovedit că strategia dezvoltată la nivel local poate fi îmbinată cu expertiza celui mai bun serviciu de Private Banking din Europa Centrală și de Est” a declarat Dana Demetrian, vicepreședinte Retail & Private Banking BCR.

Erste Private Banking este un serviciu care are ca principal scop oferirea de produse de investiții în condiții de înțelegere a profilului investițional și a cunoștințelor pe care clientii le dețin. În portofoliul EPB, produsele de investiții depășesc 70% din totalul activelor clienților.

Echipa EPB este formată din profesioniști certificați de către Frankfurt School of Finance & Management, cu o vastă expertiză pe piețele de capital locale și internaționale, administrare de fonduri de investiții, wealth management și trezorerie.

Erste Private Banking oferă posibilitatea tranzacționării de instrumente financiare listate (acțiuni, certificate cu și fără levier, ETFs, obligațiuni și note structurate), dar și a tranzacționării OTC (Obligațiuni guvernamentale și corporative, note și depozite structurate). Împreună cu partenerii noștri tradiționali, oferim posibilitatea investițiilor în fonduri de obligațiuni, mixte, fonduri de acțiuni și fonduri de tip Absolut Return (Erste Asset Management) sau achiziționarea de produse de asigurare, inclusiv a produselor cu componentă investițională (Vienna Insurance Group). Erste Asset Management administrează un capital de aproximativ 7,6 miliarde de lei, în fonduri de investiţii deschise oricărei persoane. Societatea administrează, de asemenea, și portofolii individuale de investiții dedicate investitorilor care doresc un management personalizat al resurselor financiare, prin stabilirea structurii de portofoliu și a obiectivelor investiționale în funcție de necesitățile și dorințele investitorilor.

La finele lunii octombrie, Erste Group Bank AG (Erste Group) a câștigat, la Londra, titlul „Best Private Bank” în Europa Centrală și de Est, în cadrul premiilor Global Private Banking 2017, organizate de către prestigioasele publicații internaționale The Banker și PWM (Private Wealth Management).

În acordarea acestui premiu, juriul a ținut cont de faptul că Erste Group este cel mai mare administrator de averi din Austria și unul dintre cei mai importanți din regiunea Europei Centrale și de Est, având servicii private bancare în Republica Cehă, Croația, Ungaria, România și Slovacia. Pe aceste piețe, Erste Private Banking are un portofoliu de 15.000 de clienți cu o avere cumulată de 17 miliarde de euro. Este cel de-al patrulea an la rând când Erste Group primește această distincție.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: