Companii Stiri

FedEx se ofera sa preia TNT Express pentru 4,8 miliarde de dolari

07/04/2015 < 1 min read

FedEx se ofera sa preia TNT Express pentru 4,8 miliarde de dolari

Reading Time: < 1 minut

Compania americana de livrare prin curier FedEx a evidentiat intentiile sale de a se extinde la nivel global cu achizitia planificata pentru marti dimineata a rivalului olandez TNT Express.

Tranzactia este o oferta publica all-cash care evalueaza societatea europeana la 4,8 miliarde dolari si inseamna ca actiunile TNT Express vor fi oferite fiecare la 8 euro. Acest pret oferit de firma americana este cu 33% mai mare decat pretul titlurilor TNT de la finalul sedintei de tranzactionare din 2 aprilie.

„Combinarea operatiunilor celor doua companii va transforma capacitatile de care FedEx dispune in Europa si va accelera cresterea economica global, clientii putand sa se bucure de acces la o retea globala sporita.”, se arata in comunicatul aparut pe site-ul www.CNBC.com.

Conducerea TNT a aprobat deja tranzactia, urmand ca FedEx sa achite in numerar intreaga suma. De asemenea, PostNL, cel mai mare actionar al TNT Express, cu o participatie de 14,7%, a anuntat ca sustine preluarea companiei olandeze de catre FedEx.

Cele doua firme de curierat apreciaza ca vor obtine toate aprobarile din partea autoritatilor antitrust, orice dificultate in acest sens urmand sa fie rezolvata in curand. TNT si FedEx estimeaza ca tranzactia se va incheia pana la jumatatea anului viitor.

Aceasta ar insemna, de asemenea, ca sediul central european al celor doua firme ar fi in Amsterdam, Olanda. Actiunile TNT Express au ajuns la 30% la deschiderea de marti.

 

 

Foto: www.fedex.com

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă