Lifestyle Stiri

24 septembrie da startul activitatilor pe Strada Copiilor

23 sept. 2015 2 min

24 septembrie da startul activitatilor pe Strada Copiilor

Reading Time: 2 minute

Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD), in parteneriat cu Biblioteca Centrala Universitara Carol I si Fundatia Universitara Carol I organizeaza in perioada 24 – 27 septembrie 2015 cea de-a patra editie “Strada Copiilor”, parte a festivalului cultural Strada de C’Arte. In acest an, festivalul se va desfasura in arealul statuii ecvestre a Regelui Carol I din fata Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucuresti.

Continuand proiectul initiat in urma cu patru ani, de promovare a artelor si culturii, IMDD organizeaza “Strada Copiilor”, care reuneste activitati destinate copiilor cu varste cuprinse intre 3 – 14 ani si adolescentilor. Conceptul Strada Copiilor are la baza un set de ateliere cu caracter cultural si educativ, menite sa ii introduca pe cei mici in lumea artei si a educatiei non-formale, sa ii ajute sa isi dezvolte abilitatile.

A patra editie a evenimentului aduce o noua serie de ateliere de creatie, in care artisti cunoscuti precum Magda Pelmus, Mihai Zgondoiu, Ilina Schileru, curatoarea Roxana Gibescu sau coordonatoarele Asociatiei De-a Arhitectura – Corina Croitoru si Madalina Bold ii vor incuraja pe tinerii participanti sa dea frau liber imaginatiei. Pictura japoneza, arta traditionala si arta contemporana, Street Art, Pop Art sau De-a Arhitectura sunt atelierele artistice incluse in programul festivalului din acest an. Institutul de Management si Dezvoltare Durabila organizeaza si cea de-a sasea editie a dezbaterilor Educatie la firul ierbii. Dezbaterea va aduce impreuna reprezentanti ai mass media, ai organizatiilor neguvernamentale si companiilor.

In continuarea eforturilor de implicare sociala, IMDD va organiza si anul acesta campania de strangere de carti “Fiecare copil merita sa citeasca – Doneaza o carte!”. Toti participantii la Strada Copiilor si Strada de C’Arte sunt incurajati sa ofere in dar cel putin o carte, iar donatiile vor merge catre organizatii si centre pentru copii. Strada Copiilor – editia a patra este un proiect cultural finantat in cadrul Programului cultural ESTI BUCURESTI de catre Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti – ARCUB.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: