Antreprenori by eMAG Business Companii Stiri Tech

Fintech OS a digitalizat produsele de asigurare de sănătate de la Omniasig

iun. 25, 2020 2 min

Fintech OS a digitalizat produsele de asigurare de sănătate de la Omniasig

Reading Time: 2 minute

Omniasig Vienna Insurance Group și FintechOS au finalizat prima etapă a procesului de digitalizare a portofoliului de produse și servicii de asigurare de sănătate, în cadrul parteneriatul demarat anul trecut.

Primele acțiuni au constat în implementarea și automatizarea unei serii de procese în cadrul liniei de asigurări de sănătate, ce include și produsul OMNI+, recent lansat de Omniasig. Astfel, sunt digitalizate, în prezent, managementul intern al ofertelor și al polițelor de asigurare de sănătate, managementul portofoliului și al asiguraților, gestionarea dosarelor de daună și a documentației aferente, a tuturor interacțiunilor cu clienții (solicitări, clarificări etc.), precum și a rețelei de furnizori de servicii medicale.

Totodată, raportarea statistică a informațiilor referitoare la portofoliul de produse de asigurare și servicii, se realizează acum automat, fără intervenție umană. Digitalizarea și automatizarea acestor procese pe linia asigurărilor de sănătate este baza implementării în viitorul apropiat a unor soluții prin care asigurații să poată beneficia de toate avantajele asigurării, facil, într-un sistem de self-service care va eficientiza accesul la serviciile medicale, fără să fie necesară interacțiunea cu operatori din call-center.

„Tehnologia facilitează interacțiunea clienților cu compania ale cărei servicii sau produse le utilizează, iar o astfel de experiență poate transforma emoțional întreaga relație dintre organizație și client astfel încât, pe termen lung, să crească nu doar afinitatea față de brandul respectiv, dar și sentimentul că există întotdeauna un partener de încredere la distanța unui singur click. În acest moment, este esențial, dat fiind și contextul generat de criza sanitară, ca între client și companie să existe o astfel de legătură”, a declarat Teodor Blidăruș, CEO la FintechOS.

Automatizare impulsionată de pandemie

În ultimele luni, în contextul pandemiei Covid-19, tot mai multe companii din sectorul bancar și al asigurărilor au adoptat noi tehnologii pentru automatizarea anumitor procese, migrarea către mediul digital și către soluții cloud. În domeniul asigurărilor, cele mai solicitate soluții au fost pentru eficientizarea procesului de Quote &Buy (ofertare și emitere polițe de asigurare), a soluțiilor de daune – în special soluții de notificare de daune fără interactiune cu angajații asigurătorilor, de autoevaluare sau de asistență de la distanță. 

În prezent, FintechOS lucrează la peste 20 de proiecte în care implementează soluții omnichannel pentru bănci și asiguratori din Marea Britanie, Europa Centrală și de Est, Asia de Sud-Est și America de Nord.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: