Lifestyle Stiri

Fram, Ursul Polar se luptă pentru finanțare în fața celor mai mari producători TV

6 iul. 2020 2 min

Fram, Ursul Polar se luptă pentru finanțare în fața celor mai mari producători TV

Reading Time: 2 minute

Două mici studiouri de animație din România au intrat cu proiectul „Lumea lui Fram” în competiția internațională Cartoon Forum, care reunește cei mai bine cotați producători TV și zeci de filme de animație din lume. În fața producătorilor se vor prezenta alte peste 90 de proiecte care au fost de asemenea selectate de către specialiști pentru finală.

Regizorul Ștefan Buzea și managerul de dezvoltare al proiectului „Lumea lui Fram”, Ciprian Beldean, vor participa în perioada 14-17 septembrie la cea mai mare sesiune de pitching pentru investiții din Europa, în cadrul Cartoon Forum. Evenimentul va reuni producători internaționali de seriale de animație și se desfășoară anul acesta în Franța, la Toulouse.

Miza românilor este să obțină finanțare pentru un film cu binecunoscutul personaj românesc Fram, Ursul Polar. Dacă va câștiga, producția va fi apoi difuzată în mai multe țări. Filmul are și un scop educativ, temele sale principale fiind ecologia și protejarea mediului.

Ce este Lumea lui Fram?

Lumea lui Fram a apărut din dorința de a dezvolta copii comunicativi, încrezători în propriile forțe și echilibrați din punct de vedere emoțional. Prin colaborarea cu psihologi, pedagogi, părinți, autori și scenariști, Lumea lui Fram a realizat cărți de educație emoțională și jocuri care dezvoltă competențele sociale.

Lumea lui Fram este un proiect 100% românesc pe care echipa de ilustrație și animație din cadrul Deveo Studio din Cluj-Napoca îl realizează din 2016.

Proiectul de animație, pregătit să intre în producție, are deja scenariul și conceptele vizuale pentru un serial de animație în centrul căruia se va afla Fram, Ursul Polar.

„Din câte știm e o premieră pentru România pentru că, de-a lungul timpului, la această sesiune de pitch-uri au participat cu precădere producători din Europa de Vest de la cele mai puternice studiouri de animație. Noi ne dorim ca Fram, Ursul Polar, un personaj cu notorietate în rândul copiilor și adulților români, să devină cunoscut în toată lumea”, a declarat Ciprian Beldean, business development manager Deveo Studio.

Cea mai mare competiție de animații video

Cartoon Forum este o sesiune de pitch-uri jurizate pe care Fundația Cartoon din Bruxelles o organizează anual încă din 1990. Până în prezent, 814 proiecte au primit finanțare în sume care au depășit 2,8 miliarde de dolari. În medie, 1 din 3 proiecte ajunse în finală reușește să obțină finanțarea.

„Va fi un pitch de 10 minute în care noi prezentăm proiectul, scenariul, conceptele de personaje și scenele cheie din film create în timpul etapei de pre-producție. Ne propunem să difuzăm seria de animații în țări din Europa și, pe mai departe, țintim publicul din Statele Unite”, spune Ștefan Buzea, scenarist, regizor și animator Duo Animation.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: