Stiri Creativitate Lifestyle

Galeria Galateca marchează simbolic transformarea acestui an

12 mart. 2021 2 min

Galeria Galateca marchează simbolic transformarea acestui an

Reading Time: 2 minute

Galeria Galateca împreună cu Versus Visual Project și asociația Neo Art Romania vă invită să participați la marcarea într-un mod simbolic a transformărilor aduse de pandemie în viețile noastre.

Modalitatea prin care puteți face acest lucru este să postați pe rețele sociale materialul de mai jos, în data de 16 martie, începând cu ora 09.00.

Proiectul este o continuare a expoziției-eveniment Sărbători fără culori, ce a avut loc la Galateca în perioada 3-14 februarie 2021.

„Sărbători fără culori” e un titlu, o metaforă, un proiect, un alt unghi, un alt mod de a spune o poveste, o privire în interior sau poate doar o parte din tabloul lui 2020. Un proiect cu o investiție emoțională care nu este afiliat niciunui brand, niciunei instituții publice sau formațiuni politice. Scopul proiectului este de a prezenta ce au însemnat sărbătorile din acest an pentru o parte dintre noi și de a găsi împreună, în interiorul nostru, forța de a continua și de a găsi un alt mod de a colora, indiferent de decor.

”Sărbători fără culori” a oferit pe parcursul a 5 zile o retrospectivă a emoțiilor din perioada sărbătorilor trecute. Fiecare zi este o nouă experiență și aduce în fața publicului o retrospectivă a emoțiilor experimentate în perioada sărbătorilor de iarnă ale anului atipic 2020.

5 zile cu 5 evenimente, un flashback al momentelor pe care le-am trăit și simțit împreună. O invitație la introspecție, o întoarcere la valori și rădăcini. Un proiect realizat de Versus Visual Project în colaborare cu Raluca Radu, inspirat de conceptul Andreei Ștefania Velicoiu și văzut prin lentilele fotografice ale lui Vlad Dumitru Munteanu și Ștefan Marinescu.

„Când am privit primele secvențe din cadrul Sărbători fără culori am înghețat. Toate trăirile mele din ultimele luni erau transpuse în imagini impecabile pe ecran. Am acceptat instantaneu parteneriatul…gândul că noi ca echipa și Galateca putem face parte dintr-un proiect atât de complex, extrem de sensibil, de stare, dar și un demers artistic, documentat extraordinar, cu un mesaj puternic și universal, ne-a determinat să ne aventurăm în organizarea acestei expoziții-eveniment în doar câteva zile…”, spune Andreea Sandu, Galeria de artă contemporană și design Galateca

”Sărbători fără culori” este un proiect realizat de Versus Visual Project, în colaborare cu Raluca Radu. Concept: Andreea Ștefania Velicoiu; Lucrări: Vlad Dumitru Munteanu, Ștefan Marinescu

Cu sprijinul: Ana Alexievici-Baciu, Nicoleta Pop și Dumitru Pop Tincu, George Dragomir, Ștefan Sîmbotelecan, ISU București-Ilfov, Foto Carte Album Casa Baciu, Bucovina, Ansamblu ”Plaiurile Pojorâtei”

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: