Antreprenori

Gral Medical, afaceri în creștere cu 17%

Reading Time: 2 minute

Reţeaua medicală privată Gral Medical, controlată de antreprenorul Robert Şerban, a încheiat anul trecut cu afaceri de 27 milioane euro, în creștere cu 17% față de anul anterior.

Cele mai importante creșteri au fost înregistrate de Spitalul OncoFort (27%), secțiile noi de radioterapie și chimioterapie, din 2017 semestrul 2, au preluat rapid listele de așteptare, iar noul aparat de radioterapie Versa HD, cel mai avansat din România, lucrează la capacitate maximă, arată compania, într-un comunicat de presă.

Serviciile de spitalizare de zi au înregistrat creșteri cu 23%, iar serviciile de laborator au avut creșteri cu 18%, atât prin mărirea numărului de pacienți arondați în centrele existente dar și prin deschiderea unor noi laboratoare sau centre de recoltare.

Totodată centrele Gral Medical din provincie, ce își desfășoară activitatea în 6 județe din țară, au terminat cu un avans de 25% față de perioada similară a anului trecut.

Pentru anul 2018 compania și-a bugetat venituri în creștere cu 20% pe fondul diversificării serviciilor din cadrul centrelor existente cât și prin planul de dezvoltare a ce implică deschiderea de centre medicale noi. Gral Medical a prevăzut pentru anul 2018 investiții mari, în capitală dar și în alte orașe din țară. 

”Îmi doresc să finalizez, în maxim doi ani, trei proiecte de mari dimensiuni în capitală și provincie. OncoFort Pitești este primul proiect ce a fost demarat și așteptăm autorizațiile și pentru urmatoarele”, a declarat Robert Șerban, acționar Gral Medical.

OncoFort Pitești este un proiect greenfield desfășurat pe o suprafață de peste 1000mp, lucrările au fost deja inițiate, iar termenul de la care pacienții argeșeni vor primi un tratament este sfârșitul anului, până atunci preluăm pacienții în capitală sau oferim servicii de second opinion prin telemedicină, arată reprezentanții Gral Medical, în comunicat. Investiția în centrul medical OncoFort din Pitești se ridică la 5 mil euro, sume atrase în mod egal de la bănci și din surse proprii. Centrul medical oncologic cuprinde secții în regim de ambulatoriu sau spitalizare de zi dotate cu aparatură de ultimă generație.

În anul 2017 divizia de laboratoare Gral Medical a crescut cu 2 laboratoare, până la 13 laboratoare, la care se adaugă 13 clinici și un spital privat cu o capacitate de 90 de paturi, cumulând în total o rețea de 27 de centre medicale în 7 județe din țară.

Oana Voinea

Recent Posts

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024

Virgil a condus operațiunile fondului de pensii din anul 2019, iar anterior a avut diverse roluri de coordonare a echipelor…

19 ore ago

Statistică Eurostat: România are prețuri mai mici pentru energie

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici…

19 ore ago

Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara discuțiilor publice privind tranziția energetică. Ele au nevoie de sprijin mai mare…

20 de ore ago

AQUILA a finalizat preluarea Parmafood. A doua achiziție din acest an

AQUILA (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România…

20 de ore ago

Internet pentru zonele rurale prin PNRR. Proiect de 94 de milioane de euro

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat vineri, 26 aprilie, Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 –…

20 de ore ago

Campania „Ursuleții Faptelor Bune” revine și în 2024 și sprijină peste 1.000 de copii

SOS Satele Copiilor & Pepco România continuă și anul acesta campania „Ursuleții Faptelor Bune”, cu o colecție specială de ursuleți…

o zi ago