CSR Finanțe Stiri

Granturi pentru educația non-formală

iul. 3, 2017 2 min

Granturi pentru educația non-formală

Reading Time: 2 minute

A început a șaptea ediție a Programului de granturi „Raiffeisen Comunități”, un program de finanțare a proiectelor de dimensiuni mici și medii în comunitățile în care banca își desfășoară activitatea.

Educația non-formală este vedeta acestei ediții a programului, care se va încheia pe 15 septembrie cu 10 câștigători a câte 45.000 lei fiecare (10.000 euro, echivalent), anunță banca, într-un comunicat de presă.

Raiffeisen Bank derulează acest concurs online de proiecte de responsabilitate socială din anul 2011, primul program de acest gen derulat de o bancă din România. Scopul principal al acestei inițiative este să sprijine financiar sau prin implicare directă (voluntariat, consultanță) proiecte cu impact în comunitățile locale în care bancă își desfășoară activitatea.

Toate informațiile despre programul de granturi le găsiți pe blogul Raiffeisen Comunități, într-o secțiune dedicată: www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi, unde poate fi consultat regulamentul de desfășurare.

Etapele programului:

 • 3-31 iulie – depunerea proiectelor, prin completarea și trimiterea unui formular standard, disponibil online;
 • 1-10 augustverificarea eligibilității proiectelor înscrise, realizată de catre Asociația pentru Relații Comunitare;
 • 11-31 augustevaluarea proiectelor eligibile de către voluntari Raiffeisen Bank;
 • 1-15 septembrieevaluarea proiectelor finaliste­­ de către un juriu extern, format din specialiști în domeniul educației.

Proiectele propuse spre finanțare trebuie să îndeplinească o serie de criterii, printre care:

 • Să fie inscrise în concurs de organizații neguvernamentale sau instituții de învățământ, care au minimum doi ani vechime la momentul trimiterii unei propuneri de proiect;
 • Să se încadreze în domeniul educației non-formale (activități educative derulate în afara sistemului de învățământ);
 • Să se desfășoare în comunitățile în care există o agenție Raiffeisen Bank (http://www.raiffeisen.ro/retea-unitati);
 • Să aibă o durată minimă de 4 luni, însă cu începere în ultimul trimestru din 2017;
 • Rezultatele proiectului să fie măsurabile și de impact pentru comunitate;
 • Bugetul proiectului să fie calculat și detaliat respectând modelul din formularul de înscriere, iar cheltuielile să respecte proporția acceptată prin regulament;
 • Documentele organizației/instituției, solicitate în mod obligatoriu, să fie complete și autentice.

Noutățile față de edițiile anterioare ale programului sunt:

 • Domeniul de interes este educația non-formală, cu accent pe zonele de educație financiară, antreprenorială, civică și profesională.
 • Programul de adresează organizatilor neguvernamentale și instituțiilor de învățământ din România, care sunt acreditate să dezvolte proiecte de educație non-formală, indiferent de categoria de vârstă;
 • Etapa finală va consta în evaluarea proiectelor finaliste de către un juriu de specialitate, care va desemna 10 proiecte de educație non-formală drept câștigatoare a granturilor „Raiffeisen Comunitati” din acest an.

Înscrierile propunerilor de proiect au început de astăzi, 3 iulie, și continuă până la 31 iulie, pe  www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi. Întregul program se va încheia la 15 septembrie 2017 când Raiffeisen Bank va anunța cele 10 proiecte pe care le va finanța prin programul său de granturi, contribuind astfel, cu un buget total de 100.000 euro, la dezvoltarea nivelului de educație și a calității vieții în România.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: