Companii Stiri Tech

Grupul francez Lectra a cumpărat compania românească de software Gemini CAD Systems

13 sept. 2021 < 1 min

Grupul francez Lectra a cumpărat compania românească de software Gemini CAD Systems

Reading Time: < 1 minut

Compania românească de software Gemini CAD Systems Iași a vândut pachetul majoritar de acțiuni către grupul francez Lectra.

”Această tranzacție reprezintă un pas foarte important pentru dezvoltarea viitoare a companiei pe care am înființat-o în urmă cu  17 ani și mă bucur că în acest proces am beneficiat de  sprijinul și expertiza echipei de avocați și consultanți ai D&B și PwC România. Le mulțumesc și sunt convins că alături de Lectra vom accelera creșterea și vom contribui la transformarea digitală în sectorul de fashion.”

Traian Luca, CEO și acționar Gemini CAD

Acționarii Gemini CAD Systems au fost asistați în cadrul tranzacției de o echipă integrată de specialiști în tranzacții ai PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România.

În cadrul procesului de vânzare, D&B și PwC Români au asistat vânzătorii pentru revizuirea și negocierea contractului de vânzare-cumpărare. Tranzacția a fost semnată în luna septembrie 2021, iar pachetul majoritar de acțiuni urmează să fie preluat de Lectra în scurt timp.

“Ne bucurăm că am reușit să încheiem încă o tranzacție de succes pentru antreprenorii români. Tehnologia este un accelerator al tranzacțiilor pe piața de M&A din România și are influență asupra tuturor sectoarelor economice. Credem că această tendință va continua, având în vedere interesul crescut al companiilor pentru soluții inovatoare, prin care să devină mai eficiente și competitive.”

Anda Rojanschi, Partener coordonator al practicii M&A din cadrul D&B David și Baias

Compania Gemini CAD Systems Iași a fost fondată în anul 2004 şi produce soluții software pentru firmele din industria modei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: