fbpx
Companii

Grupul Rompetrol a implementat doua proiecte de sanatate in Bucuresti2 min

06/02/2013 2 min read

author:

Grupul Rompetrol a implementat doua proiecte de sanatate in Bucuresti2 min

Reading Time: 2 minute

Grupul Rompetrol, prin programul sau de responsabilitate sociala – “Impreuna pentru fiecare” a sustinut printr-o investitie de 135.000 lei implementarea unor proiecte de sanatate, in cadrul a doua spitale din Bucuresti – Sf. Pantelimon si Maria S. Curie.

“Aceste doua initiative vin in completarea logistica si functionala a doua centre medicale de exceptie din Bucuresti, centrate pe problemele copiilor nascuti prematur si, de cele mai multe ori, cu afectiuni severe. Dotarea sectiilor cu aparatura performanta si sustinerea trainigului personalului medical in centre specializate din strainatate raspund nevoilor actuale din sistemul public de sanatate” – declara Alexey Golovin, Director Comunicare al Grupului Rompetrol.

Proiectul din cadrul Spitalului Sf. Pantelimon – „Sa dam o sansa prematurilor” a presupus dotarea sectiei de neonatologie cu doua incubatoare performante si renovarea unui cabinet de ecografie (inlocuire geamuri, usa, igienizare, inlocuire mocheta, corpuri sanitare) si echiparea cu mobilier. Suplimentar, au fost editate 2000 de ghiduri de sarcina si consiliere a parintilor cu copii nascuti prematur.

Spitalul Maria S. Curie, beneficiar al unui sprijin de 90.000 lei, a vizat implementarea in premiera in Romania a tehnicii medicale ECMO (oxigenare extracorporala cu utilizarea unui oxigenator cu membrana), ce se adreseaza pacientilor neonatali cu afectiuni severe respiratorii si cardiace care nu raspund la mijloacele de reanimare uzuale. Grantul acopera achizitia componentelor necesare pentru tratarea pacientilor (estimat la 7/an) – circuite ECMO dedicate, canule Carmeda, oxigenatoare liliput, filtre dializa etc. si trainingul a 6 cadre medicale in cadrul unui centru din Leicester, UK.

Cele 2 proiecte din Bucuresti au fost selectate in cadrul celei de-a patra editii a programului national Impreuna pentru fiecare, alaturi de alte 14 proiecte de mediu si sanatate. Pana in prezent, 10 dintre acestea au fost finalizate.

Programul de responsabilitate sociala “Impreuna pentru fiecare” inceput in 2009 este destinat dezvoltarii si implicarii comunitatilor locale prin  initierea, sustinerea si derularea de proiecte din domeniul sanatatii si al protectiei mediului. De la debutul “Impreuna pentru fiecare”, in perioada 2009 – 2012, compania a alocat pentru dezvoltarea a 71 de proiecte peste 1.000.000 USD, in toate regiunile tarii, pentru beneficiul direct al 250.000 de persoane.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *