Companii Stiri

Grupul TeraPlast pregătește investiții de peste 20 mil. euro cu ajutor de la stat

04/09/2020 2 min read

Grupul TeraPlast pregătește investiții de peste 20 mil. euro cu ajutor de la stat

Reading Time: 2 minute

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, pregătește investiții de peste 20 de milioane de euro, pentru realizarea cărora intenționează să depună proiecte pentru ajutor de stat în cadrul Schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie.

Din valoarea totală a investițiilor pentru dezvoltarea și diversificarea portofoliului de business, circa 52% reprezintă contribuție proprie.

Proiectele pregătite de TeraPlast vizează extinderea capacității de producție a liniilor de business instalații și granule, în urma căreia va introduce pe piața din România o gamă nouă de granule pentru folii biodegradabile precum și o extensie a portofoliului de țevi și fittinguri.

Pentru aceste game de produse, mai mult de 90% din piața din România reprezintă importuri. Tot în cadrul proiectului, compania își va extinde capacitatea de producție pentru fittinguri și țevi PVC multistrat pentru canalizări exterioare și intenționează accesarea de noi piețe.

România are nevoie de instrumente prin care să își reducă dependența de importuri. Este păcat să continuăm să importăm produse pe care le putem fabrica în România. Companiile care își doresc să investească în domenii cheie merită încurajate și sprijinite. Am demonstrat deja, cu investițiile realizate anul trecut cu ajutor de stat, că putem să reducem importurile și să contribuim la echilibrarea balanței comerciale. Așteptăm lansarea programului pentru a putea depune proiectele. Ne bazăm pe susținerea și încrederea statului în companiile autohtone,  a declarat Alexandru Stânean, CEO al TeraPlast.

În 2018, Grupul TeraPlast a primit acordurile de finanțare prin schema de ajutor de stat pentru trei proiecte de investiții la Wetterbest, TeraPlast și TeraGlass. Valoarea totală a investițiilor a fost de peste 13 milioane de euro în extinderea capacității de producție. Pentru cele trei proiecte, grupul a primit, în total, circa 6,2 milioane de euro ajutor de stat.

În primul semestru din 2020, Grupul TeraPlast a înregistrat o cifră de afaceri de 100,8 milioane de euro, în creștere cu 17% față de primul semestru din 2019. În aceeași perioadă, profitabilitatea Grupului a crescut cu 49%, EBITDA ajungând la 11 milioane de euro.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă