Finanțe Stiri Tech

Hackathon pentru banca viitorului

oct. 2, 2015 2 min

Hackathon pentru banca viitorului

Reading Time: 2 minute

ING aduce la Bucuresti hackathonul international 24H-CodING, dedicat specialistilor IT si studentilor in domeniu, pentru a concepe si a implementa cea mai inovatoare aplicatie pentru banca viitorului.

In perioada 20-21 noiembrie 2015, dezvoltatori, programatori, alti specialisti IT din Romania si angajati IT ai ING din toată lumea vor concura pentru a castiga competitia. Lucrand in echipă, ei vor implementa o tehnologie nouă sau o aplicatie care să imbunătătească experienta clientilor si să transforme ING in banca viitorului.

După primele doua editii organizate in Amsterdam, ING aduce in Bucuresti primul hackathon organizat de o institutie financiară in Romania prin care isi propune să descopere cele mai bune si inovatoare servicii si aplicatii, anunta banca, intr-un comunicat de presa.

 

Premiul cel mare: o excursie in Silicon Valley

Cei interesati să participe la Hackathon se pot inscrie pană pe 28 octombrie pe platforma dedicată https://24hcoding.com/ , fie cu o echipă deja formată (de 6 pană la 12 membri), fie individual, intr-una dintre echipele in formare.

Cele 5 jurii prezente la Hackthon vor selecta cele mai bune si inovatoare idei pentru banca viitorului, iar echipa care va ocupa locul 1 pe podium va fi răsplătită cu o excursie in Silicon Valley.

Primele trei echipe clasate vor fi premiate si ideile lor vor fi analizate pentru implementare ulterioară in cadrul ING.

Banca digitala de generatie viitoare

”Inovatia este parte din ADN-ul nostru. Ne-am concentrat intodeauna pe dezvoltarea de noi servicii si pe atragerea celor mai talentati specialisti care să contribuie la banca viitorului. Ne dorim să devenim banca de generatie viitoare, dedicată serviciilor digitale si să sprijinim dezvoltarea constantă a tehnologiilor in banking”, a declarat Ron van Kemenade, Chief Information Officer, ING Bank.

Hackathon-ul ING se află la cea de a treia editie, dar este pentru prima dată organizat in Romania. Primele două editii organizate in Amsterdam au strans peste 250, respectiv 770 de participanti. Doar anul trecut, hackathonul din Amsterdam a avut peste 80 de echipe si 40 de idei nominalizate care sunt analizate pentru implementare, iar ideea castigătoare este implementată in prezent in ING Olanda.

La această editie, ING isi propune să adune peste 300 de specialisti IT din toată lumea si să genereze idei inovatoare ce reprezintă trendurile viitorului din domeniul bancar.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: