Companii Stiri

Holcim România lansează un proiect dedicat tinerilor la început de carieră tehnică

21 apr. 2021 2 min

Holcim România lansează un proiect dedicat tinerilor la început de carieră tehnică

Reading Time: 2 minute

Holcim România, împreună cu partenerii din cadrul organizației non-guvernamentale Școala de Valori, lansează proiectul “Profesii bine cimentate”, o inițiativă ce promovează diversitatea de gen și respectiv incluziunea femeilor în mediile tehnice.

Proiectul “Profesii bine cimentate”, care se va desfășura în perioada aprilie – octombrie 2021, vizează participarea a  90 de studente de la facultăți de profil tehnic, cu specializări precum: Chimie și Inginerie Chimică, Inginerie Mecanică, Electronică și Automatizări, Inginerie Minieră și Geologie din București, Iași, Cluj, Timișoara, Oradea, Brașov, Petroșani și Câmpulung.

În ultimii ani, domeniile tehnice au atras tot mai mulți experți de gen feminin, atât în poziții de execuție, cât și în roluri de management, în special datorită impactului pe care îl au în dezvoltarea societății. Prin intermediul acestui proiect, încurajăm diversitatea de gen, oferind posibilitatea tinerelor talentate să descopere și chiar să construiască cariere de succes în industrii tehnice, precum cea a producției de ciment, în care activăm noi”, a declarat Alina Cristea, Manager CSR și Proiecte Educaționale în cadrul Grupului Holcim România.

Pe durata proiectului, participantele vor beneficia de 4 webinarii online susținute de femei de succes din industria cimentului, care vor vorbi despre rolul și importanța diversității de gen în acest domeniu. Tinerii vor mai putea participa la cinci ateliere de dezvoltare personală, care vor aborda teme precum: intraprenoriat, inteligență emoțională, branding personal, comunicare și creativitate.

În ciuda valorii clare de a avea o forță de muncă diversă, femeile continuă să fie sub-reprezentate în funcții de conducere sau pe anumite roluri cheie în organizații din toate industriile din România. Pentru a depăși aceste obstacole, am creat <<Profesii bine Cimentate>>, un program de dezvoltare pentru femei, care include o combinație de mentorat, ateliere soft și hard skills, precum și oportunități de formare on-the-job. Prin acesta, ne-am propus să creăm o tendință și să ajutăm organizațiile să înceapă să își echilibreze structurile de personal cu o mai mare diversitate. Această investiție în crearea unei culturi în care mai multe femei să ocupe roluri de lider credem că va duce la performanțe mai bune în economia românească”, a adăugat Silvia Bogdan, președinte Școala de Valori.                 

La finalul proiectului, 10 dintre participante vor avea posibilitatea de a lua parte la un program de mentorat și internship, timp de 3 luni, la fabricile de ciment Holcim din Aleșd și Câmpulung.

Pentru mai multe detalii despre proiect, puteți accesa acest link.

Foto: © Ian Allenden | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: