Stiri Tech

Huawei a lansat în România noul P40 lite 5G

29 iul. 2020 3 min

Huawei a lansat în România noul P40 lite 5G

Reading Time: 3 minute

Huawei Consumer Business Group anunță lansarea pe piața din România a noului smartphone Huawei P40 lite 5G, dotat cu un procesor îmbunătățit (Kirin 820 5G) și un sistem de patru camere.

Smartphone-ul este disponibil la partenerii autorizați ai Huawei la prețul recomandat de 1.699 lei. În plus, în intervalul 28 iulie – 11 august, cei care achiziționează noul smartphone, primesc gratuit o pereche de căști wireless Huawei FreeBuds 3i.

Sistemul de camere

Huawei P40 lite 5G este echipat cu un sistem cu de patru camere combinate cu inteligență artificială (AI). Acesta cuprinde o cameră principală de 64 de megapixeli, o cameră wide angle de 8 MP, una bokeh de 2 MP și o cameră macro de 2 MP.

Camera principală de 64 MP suportă funcția combinării de pixeli 4 în 1, rezultând un super pixel ce permite o capacitate mult mai mare de detectare a luminii.

Sistemul de camere suportă și funcții video precum modul video Huawei Dual-View, care le permite utilizatorilor să realizeze videoclipuri creative cu două camere diferite, înregistrarea video slow-motion la 960 fps pentru încetinirea acțiunii până la 1/32 din viteza în timp real, și crearea de time-lapse-uri.

Obiectivul cu diafragmă largă f/2.0 de pe noul Huawei P40 lite 5G dispune de o funcție Super Night Selfie avansată, care optimizează subiectul cu algoritmi de portret avansați și folosește Multi-Frame Fusion pentru a evidenția culorile și detaliile din fundal. Zgomotul din imagini este controlat de algoritmi BM3D, care permit surprinderea de imagini clare, chiar și în medii slab luminate.

Procesor, experiență 5G și ecran

Smartphone-ul vine cu noul SoC Kirin 820 5G pe tehnologie de 7nm, care aduce un plus de performanță generală, dar și eficiență energetică sporită.

Procesorul octa-core Kirin 820 5G permite SoC-ului să aloce în mod inteligent și flexibil resurse bazate pe diferite scenarii de utilizare, pentru un echilibru cât mai bun între performanță și consum de energie. Funcția AI este realizată printr-un procesor dedicat. Modemul 5G este integrat pentru conectivitate eficientă.

Ecranul Huawei Punch FullView are o diagonală de 6,5 inci cu,rezoluție de până la 2400 x 1080 la 405ppi și 96% din gama de culori NTSC. Ramele subțiri îi permit telefonului să atingă un raport ecran-corp de 90,3%. Camera frontală este ascunsă, amplasată sub un orificiu de pe ecran, pentru a nu afecta experiența de vizionare.

Huawei P40 lite 5G vine cu o baterie generoasă de 4.000 mAh, care poate fi încărcată rapid prin sistemul Huawei SuperCharge de 40W.

Experiență mobilă 5G de excepție

Alimentat de SoC-ul avansat Kirin 820 5G de 7nm, Huawei P40 lite 5G oferă o experiență 5G extrem de rapidă.

Modul inovator eBook transformă Huawei P40 lite 5G într-o carte virtuală, care oferă o experiență de lectură asemănătoare celei pe hârtie. Smartphone-ul introduce AppAssistant actualizat, care include funcții noi precum Smart Brightness Lock, ce blochează temporar luminozitatea automată la lansarea unui joc, și Floating Window, care le permite utilizatorilor să răspundă rapid la mesaje, fără a ieși din joc.

Design și culori

Huawei P40 lite 5G este disponibil în trei variante de culoare pe piața din România: Space Silver, Crush Green și Midnight Black. Acestea sunt create printr-un proces special de fabricație, cu finisaje pe panoul din spate care reflectă lumina în funcție de unghiul în care telefonul este poziționat. Noul smartphone are un buton de pornire 2-în-1, cu senzor de amprentă, dispus în lateral.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: