Finanțe Stiri

Imaginea bancilor depinde de pregatirea bancherilor

8 iun. 2015 < 1 min

Imaginea bancilor depinde de pregatirea bancherilor

Reading Time: < 1 minut

Criza ne-a aratat ca avem nevoie de bancheri, nu de functionari bancari, a declarat Vasile Secares, presedinte al CA al IBR, la un eveniment dedicat educatiei financiare.

“Inainte de criza, bancile au angajat oameni care sa vanda credite. Credite sau pantofi, era acelasi lucru… Criza ne-a aratat ca nu e asa. In comunitatea noastra avem nevoie de bancheri, nu de functionari bancari. Avem nevoie de oameni care sa stie sa citeasca un bilant, care sa stie sa nu lase deoparte business-uri importante. Aplicarea unei grile nu este suficienta (pentru acordarea unui credit n.r.)”, a spus Vasile Secares, la prima editie a “Summer Banking Academy”, eveniment organizat de Institutul Bancar Roman (IBR) cu sprijinul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

Secares a aratat ca este nevoie de bancheri bine pregatiti profesional, pentru a le explica clientilor ce presupune un credit, “astfel incat sa nu se mai ajunga la situatia in care clientii sa spuna ca nu au inteles nimic din contract”. “Dincolo de eBanking, meseria de bancher va avea intotdeauna o componenta clasica, traditionala. eBankingul va fi doar un sinstrument”, a adaugat Vasile Secares.

Preşedintele CA al IBR, care este si presedinte al CA Eximbank, a aratat ca bancile sunt cele care vor finanta dezvoltarea Romaniei. “Romania este tara cu cele mai mari decalaje de dezvoltare din UE, decalaje care rup Moldova de Ardeal (…) In 25 de ani nu am putut sa trecem Carpatii. Cine va finanta dezvoltarea Romaniei? Pana se va trezi piata de capital, bancile vor face acest lucru”, a subliniat Secares.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: