Companii Stiri

Immofinanz a cumpărat cu 36 mil. euro de la BCR Bucharest Financial Plaza, fostul sediul Bancorex

23 mart. 2021 2 min

Immofinanz a cumpărat cu 36 mil. euro de la BCR Bucharest Financial Plaza, fostul sediul Bancorex

Reading Time: 2 minute

Grupul imobiliar Immofinanz a cumpărat de la Banca Comercială Română (BCR) clădirea de birouri Bucharest Financial Plaza, amplasată pe Calea Victoriei.

Proprietatea, cu o suprafață totală închiriabilă de circa 27.700 mp (după conversie), a fost sediul central BCR, până anul trecut. Valoarea tranzacției este de aproximativ 36 de milioane de euro.

Clădirea a fost finalizată în 1998, ca sediu al Bancorex, fiind cea mai impozantă clădire a orașului la acel moment, și a fost modernizată în 2012. Construcția poate fi ușor împărțită între cele două secțiuni, Tower (17 etaje) și Podium (6 etaje) și beneficiază de cel mai mare atrium iluminat natural din oraș.

Bucharest Financial Plaza joacă un rol important în dezvoltarea urbană recentă. Clădirea a fost ridicată ca sediu Bancorex, fiind ulterior preluată de BCR. Această proprietate permite utilizări multiple și oferă acces excepțional la spații retail, restaurante și alte zone de relaxare din centrul Bucureștiului. Suntem încântați că avem un partener de încredere în Immofinanz, un grup imobiliar cu o experiență îndelungată în România și unul dintre cei mai mari clienți de tip corporate ai Erste Group”, a declarat Michael Werner, Real Estate Management Executive Director în cadrul BCR.

BCR și-a mutat sediul în 2020, într-un spațiu cu o suprafața de 14.400 mp, localizat în Business Garden Bucharest, un complex de birouri certificat LEED Platinum. Cu această mutare, banca a finalizat procesul de relocare a sediilor în clădiri premium de clasă A, inițiat la finalul anului 2018 prin mutarea parțială a angajaților la Bridge, prima clădire de birouri certificată LEED Platinum în București.

Acest acord reprezintă un pas important pentru IMMOFINANZ în vederea consolidării portofoliului de birouri de înaltă calitate și a brandului de birouri myhive în București. În cadrul procesului de modernizare propus, am luat în considerare un spațiu mai mare pentru zona publică și o terasă verde, care credem că va deveni rapid un punct de atracție extrem de atrăgător pentru bucureșteni”, a declarat Dietmar Reindl, COO Immofinanz.

Immofinanz este investitor pe piața din România de peste 17 ani. La 30 septembrie 2020, proprietățile din România aveau o valoare contabilă de 757,3 milioane de euro, reprezentând 15,3% din portofoliul total al companiei. Portofoliul de investiții active include 13 proprietăți, o suprafață închiriabilă de circa 334.000 mp, cu o rată de ocupare de 93,6%. Cele mai importante proprietăți includ două clădiri de birouri din București, myhive S-Park și myhive Metroffice și cele două centre comerciale VIVO! Cluj și VIVO! Constanța.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: