Lifestyle Stiri

În august are loc a 18-a ediție a Festivalului de film Anonimul

16 mart. 2021 2 min

În august are loc a 18-a ediție a Festivalului de film Anonimul

Reading Time: 2 minute

Festivalulul Internațional de Film Independent Anonimul, ajuns la a 18-a ediție, va avea loc între 9 – 15 august 2021, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Apelul de înscrieri pentru competiția de scurtmetraj este deschis până pe 18 mai.

Înscrierile se pot face pe site-ul Anonimul: http://www.festival-anonimul.ro/. Până pe 14 mai pot fi înscrise scurtmetraje de ficțiune și animație, românești sau străine, cu o durată maximă de 30 de minute, produse după data 1 ianuarie 2020. Selecția acestora aparține criticului de film Ionuț Mareș și va fi anunțată după data de 22 iunie.

Trofeul Festivalului Anonimul, premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj străin și Cel mai bun scurtmetraj românesc vor fi acordate în baza voturilor exprimate de publicul prezent la festival, în timp ce Fundația Anonimul va acorda Premiul Ovidiu Bose Paștină.

Detalii despre cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL vor fi comunicate de organizatori în lunile următoare pe site-ul și canalele de Social Media ale evenimentului.

Anul trecut, premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc, în valoare de 1.000 de euro, a fost acordat filmului „În noapte”, regizat de Ana Pasti, în timp ce Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin, în valoare de 1.000 de euro, a mers către „Leave of Absence”, regizat de Anton Sazonov (Rusia). „Kaimos”, regizat de Sarra Tsorakidis, este scurtmetrajul căruia anul acesta Fundația Anonimul i-a acordat Premiul Ovidiu Bose Paștină, în valoare de 1.000 de euro.

Cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul, ediția 2020, care a avut loc în perioada 12 – 16 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, a reunit în selecția competiției de scurmetrametraj românesc 9 titluri, iar competiția de scurtmetraj internațional 10 filme din Iran, SUA, Danemarca, Vietnam, Polonia, Rusia, Singapore, Spania și Lituania. Selecția ambelor competiții a fost realizată de criticul de film Ionuț Mareș.

Festivalulul este un eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: