Lifestyle Marketing Stiri

În explorarea insulelor grecești

10 iul. 2018 4 min

În explorarea insulelor grecești

Reading Time: 4 minute

În luna iulie a acestui an, Metaxa și The Clumsies, cel mai bine cotat bar din Grecia, situat pe locul 6 în topul celor mai bune baruri din lume, au pornit într-o călătorie de explorare a insulelor grecești.

Înființat în 2015 și înfrățit cu Theory Bar (2013) și Odori Vermouteria (2016), The Clumsies este condus de trei antreprenori: Lefteris Georgopoulos, Thanos Tsounakas și Giorgos Kaisaris și este cunoscut pentru creativitatea barmanilor care lucreaza aici si pentru sesiunile spectaculoase de cocktailuri, pregatite de unii dintre cei mai buni barmani din lume. The Clumsies a câștigat mai multe premii, inclusiv Premiul pentru Turism în 2018.

În fiecare insulă, unul dintre cei mai buni barmani din lume dezvăluie cinci cocktailuri unice.

Prima oprire: explorarea Insulei Mykonos cu Erik Lorincz

Cocktailul Island of Winds (Insula Vânturilor): Metaxa 12 Stele; suc de caise și citrice; năut prăjit; Mezcal infuzat cu brânză; Kopanisti din Mykonos

A doua oprire: explorarea Insulei Antiparos cu Leo Robitschek de la Barul NoMad, Nomad Hotel, NYC

Cocktailul Arni: Metaxa 12 Stele, iaurt cu ceai verde; suc de lămâie, Cachaça; sirop de agave, băutură pe bază de ienupăr

A treia oprire: explorarea Insulei Paros, cu Kostas Ignatiadis de la Schumann’s Bar din München

Cocktailul Metaxa Julep: Metaxa 12 Stele; coriandru proaspăt; trestie de zahăr; lămâie

Echipa The Clumsies

Vasilis Kyritsis a început să lucreze în barurile și cluburile din Patras, de foarte tanar. Pasionat de cocktailuri, talentele lui depășesc meseria de barman, ajungând să se joace cu aromele în creații cât mai originale. În 2012,  a câătigat premiul „World Class Greek Bartender of the Year” atât în finala europeană, cât și în cea mondială. Ca urmare a acestui succes, a decis să călătorească și să-și urmeze pasiunea, ajungând mai întâi să lucreze în barul Gin Joint din Atena și, mai târziu în Drink Factory din Londra. În 2014, s-a alăturat echipei The Clumsies, în prezent, al șaselea cel mai bun bar din lume

Nikos Bakoulis a lucrat în mai multe baruri din Salonic printre care Picadilly și Spitaki, acumulând o experiență de 12 ani în domeniul mixologiei, înainte de a se alătura echipei faimosului cocktail bar Gin Joint din Atena. În 2011, a primit titlul Bartender of the Year la World Class Greece și din 2016 este co-proprietar și barman la The Clumsies.

Echipa internațională de barmani Absolvent al școlii de servicii de turism din Slovacia, Erik Lorincz a lucrat la primul bar de cocktailuri din Bratislava, Greenwich Cocktail Bar, perfecționându-și competențele de barman înainte de a se muta la Londra în 2004. A fost desemnat Barman Șef la American Bar al Hotelului Savoy în 2010, unde a lucrat până la începutul acestui an. În 2011, American Bar a fost desemnat Cel mai bun bar al unui hotel din lume, iar Erik a fost ales Barmanul Internațional al Anului la Premiile Tales of the Cocktail (2011). De asemenea, Erik a primit titlurile Barmanul Anului Diageo World Class (2010) și Barmanul Anului Conde Nast.

Leo Robitschek a început să lucreze în industria ospitalități în timp ce studia la Universitatea din Miami. Când s-a mutat la New York, pasiunea sa pentru arta cocktailurilor a trecut în prim plan și s-a alăturat prestigiosului Eleven Madison Park, unde a contribuit la reinventarea meniului de cocktailuri al restaurantului. Din 2005, este Bar Director la Make It Nice, dezvoltând toate meniurile de cocktailuri pentru hotelurile Eleven Madison Park si NoMad. Leo și echipa sa au primit numeroase premii, inclusiv mai multe Tales of the Cocktail Spirited Awards, un premiu James Beard Award for Outstanding Bar Program (2014) și clasarea pe locul al treilea în clasamentul The World’s 50 Best Bars (2017), făcând din NoMad cel mai bun bar din America de Nord.

Kostas Ignatiadis este de 24 de ani un barman pasionat, binecunoscut în întreaga lume pentru talentul și ospitalitatea sa sinceră. Este în cel de-al șaptesprezecelea an al său la elegantul Schumann‘s Bar din München, care se află în mod constant în topul celor mai bune 50 de baruri din lume.

Kostas avut parte de recunoaștere la ediția din 2017 a Premiilor Tales of Cocktail și la Premiile Mixology, unde Schumann’s Bar s-a situat printre cele mai bune 4 baruri din Europa.

 

”Parteneriatul dintre Metaxa și The Clumsies a apărut firesc: avem atât de multe în comun! Pe lângă atașamentul față de rădăcini, spiritul grecesc și pasiunea pentru experiențe unice, împărtășim aceeași viziune: promovarea în toată lumea a băuturii originale, autentice grecești”, declară Stéphanie Ancel, Director general al Casei Metaxa

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: