BizRemote by certSIGN Stiri

În Hong Kong se prelungesc restricțiile

22/04/2020 < 1 min read

În Hong Kong se prelungesc restricțiile

Reading Time: < 1 minut

Cu toate că este pentru prima dată din luna martie când în Hong Kong nu au fost înregistrate noi cazuri de infectări cu coronavirus, autoritățile locale au decis extinderea măsurilor de distanțare socială până la începutul lunii mai.

Chiar dacă unele țări se pregătesc încet-încet de deblocarea economiei și deschid o serie de magazine, pericolul coronavirusului nu a trecut. În Hong Kong măsurile de distanțare socială au fost prelungite până pe 7 mai, chiar dacă săptămâna aceasta, pentru prima oară din luna martie, nu a fost înregistrat niciun nou caz de infectare cu coronavirus. Restricțiile inițiale au expirat ieri și conțineau interzicerea adunării în grupuri mai mari de patru persoane, închiderea sălilor de fitness, a barurilor și locurilor de joacă.

Autoritățile din Hong Kong au impus cu rapiditate o serie de restricții care au împiedicat răspândirea coronavirusului. Printre acestea s-au numărat și închiderea școlilor sau obligativitatea funcționarilor publici de a lucra de acasă. Dar, de-a lungul ultimelor săptămâni, autoritățile din Hong Kong se confruntă cu un al doilea val de infectări, generat în mare parte de locuitorii care au revenit din zone roșii din Europe și SUA. În prezent în Hong Kong sunt peste o mie de persoane infectate cu Covid-19 și au fost înregistrate cinci decese.

În China, de unde a izbucnit noul virus, au fost înregistrate ieri 11 noi cazuri de infectări cu coronavirus, patru dintre acestea fiind „importate”. În China, de la începutul epidemiei au murit peste 4.600 de persoane și peste 88.000 au fost infectate.

Foto:  © | Dreamstime.com

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă