Stiri Tech

În timp ce tu dormi, smartphone-ul tău poate lucra împotriva COVID-19

9 apr. 2020 < 1 min

În timp ce tu dormi, smartphone-ul tău poate lucra împotriva COVID-19

Reading Time: < 1 minut

Cu un simplu smartphone, putem contribui la accelerarea studiilor pentru găsirea unor tratamente împotriva virusului COVID-19 folosind aplicația gratuită DreamLab. Parte a colaborării dintre Fundația Vodafone și oamenii de știință de la Imperial College London, aplicația mobilă utilizează puterea de procesare a smartphone-
urilor pentru a efectua calcule complexe într-un ritm mult mai rapid decât în mod tradițional.

În aplicație a fost inclus Corona-AI, un nou proiect care va folosi aceeași tehnologie pentru a ajuta la lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

„Așa cum spuneam și în septembrie 2019, când Fundația Vodafone România a lansat local DreamLab pentru a sprijini lupta împotriva cancerului, această aplicație ne oferă tuturor șansa de a folosi tehnologia pentru a face bine. Din confortul căminului nostru, putem descărca gratuit aplicatia DreamLab și o putem porni înainte de a ne culca, și, în tot acest timp, fiecare dintre noi contribuie la salvarea miilor de oameni care suferă de această afecțiune virală. Putem și chiar ar trebui să utilizăm tehnologia pentru a salva vieți”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

În timp ce o cercetare tradițională ar putea dura ani de zile, abordarea DreamLab, care se bazează pe procesoare mobile și tehnologie cloud, poate reduce drastic timpul necesar pentru a analiza cantitatea uriașă de date existe. Un computer care funcționează 24 de ore pe zi ar avea nevoie de zeci de ani pentru a prelucra datele, în timp ce o rețea de 100.000 de telefoane inteligente care rulează peste noapte ar putea rezolva calculele în doar câteva luni.

În acest moment, aplicația este disponibilă în România, Australia, Italia, Noua Zeelandă, Spania, și Marea Britanie, urmând ca alte țări să se alăture în săptămânile următoare. DreamLab poate fi descărcată din App Store sau Google Play Store.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: