Finanțe Stiri

Încă 500 de milioane de lei pentru Prima Casă

13 sept. 2016 < 1 min

Încă 500 de milioane de lei pentru Prima Casă

Reading Time: < 1 minut

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) propune suplimentarea cu 500 de milioane de lei a plafonului pentru Programul Prima Casă, pentru a doua oară în acest an, dar intenționează să modifice și mecanismul de alocare a sumelor pe bănci în funcție de volumul de credite acordate în cadrul programului, reiese dintr-un proiect de Hotărâre postat pe site-ul Ministerului de Finanțe.

„Propunerea vine atât în sprijinul potențialilor beneficiari ai Programului, cât și al celor care au încheiat antecontracte de vânzare-cumpărare prin ‘Prima Casă’ și care, în lipsa alocării resurselor necesare, sunt în pericol de a pierde avansurile plătite, fiind în imposibilitate să își mai finanțeze tranzacțiile prin Program. Astfel, prin proiectul supus dezbaterii publice de modificare și completare a Anexei 1 la HG. 717/2009, a fost propusă suplimentarea cu 500 de milioane de lei a plafonului de garanții pentru Prima Casă”, se arată în comunicatul ministerului.

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, susține că suma suplimentară nu afectează ținta de deficit bugetar și a fost estimată în funcție de volumul solicitărilor aflate în diverse stadii de aprobare și de pre-aprobare, care exced disponibilul de plafon existent.

„Pe lângă această suplimentare, avem în vedere și elaborarea în premieră a unei strategii pe termen mediu pentru programul Prima Casă, corelată cu Strategia locuirii elaborată de MDRAP și aflată în consultare publică. Strategia este menită să asigure transparența și predictibilitatea solicitată atât de beneficiarii programului, cât și dezvoltatorii de locuințe și instituțiile de credit”, a explicat Anca Dragu.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: