Stiri Tech

Inca o tranzactie uriasa finalizata intre Lenovo si IBM

29 sept. 2014 2 min

Inca o tranzactie uriasa finalizata intre Lenovo si IBM

Reading Time: 2 minute

Lenovo si IBM au anuntat astazi finalizarea preluarii de catre grupul chinez a diviziei de servere x86 de la IBM, pentru suma de 2,3 miliarde de dolari. Partile anticipeaza semnarea documentelor finale la 1 octombrie 2014. Tranzactia va aduce Lenovo pe locul 3 in topul celor mai mari jucatori de pe piata globala de servere x86, in valoare de 42,3 miliarde de dolari.

Lenovo achizitioneaza servere de tip blade si switch-uri de tip System x, BladeCenter si Flex System, sisteme integrate Flex bazate pe arhitectura x86, servere NeXtScale si iDataPlex cu solutiile software aferente, retelistica de tip blade si operatiuni de intretinere. IBM va pastra arhitecturile System z, sistemele Power, sistemele de stocare, serverele Flex bazate pe sisteme Power, precum si aplicatiile PureApplication si PureData.

„Odata cu achizitia x86, Lenovo adauga in portofoliul sau o afacere de talie mondiala care ne extinde capacitatile in materie de hardware si dispozitive si ne pozitioneaza imediat pe locul 3 mondial pe piata serverelor”, a declarat Yang Yuanqing, presedinte si CEO al Lenovo.

In anul 2005, Lenovo achizitiona divizia de PC-uri a IBM, care includea si brandul ThinkPad. De asemenea, tranzactia de preluare de catre Lenovo a diviziei Motorola Mobility de la Google se afla inca in derulare. Odata ce aceasta va fi finalizata, va transforma compania in al treilea cel mai mare producator de smartphone-uri din lume si ii va consolida pozitia in top 3 producatori de dispozitive inteligente conectate – PC-uri, tablete si smartphone-uri.

Lenovo si IBM au construit si o alianta strategica prin care Lenovo va vinde in regim OEM anumite produse din portofoliul de top de solutii software si de stocare IBM, inclusiv familia de produse de stocare de gama medie Storwize, produse Linear Tape Open (LTO), solutii IBM Flash si elemente ale portofoliului de software de sistem IBM, inclusiv Smart Cloud, General Parallel File System si Platform Computing.

Echipa globala a diviziei de servere IBM x86 va fi organizata in cadrul Enterprise Business Group Lenovo. Adalio Sanchez a condus aceasta divizie la IBM si va continua la Lenovo ca prim-vicepresedinte Enterprise Systems, in subordinea lui Gerry Smith.

Pretul achizitiei este de 2,3 miliarde de dolari, din care aproximativ 2 miliarde de dolari sunt platiti in numerar, iar soldul in actiuni Lenovo.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: