Stiri

Încep lucrările la tronsonul de autostradă Pitești – Curtea de Argeș

18 iun. 2021 2 min

Încep lucrările la tronsonul de autostradă Pitești – Curtea de Argeș

Reading Time: 2 minute

Autostrada A1 de la Pitești va continua spre Curtea de Argeș. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a publicat pe Facebook planurile noii șosele de mare viteză. Este vorba de lotul 5 din autostrada Sibiu – Pitești. Tronsonul Curtea de Argeș – Pitești are o lungime de 30 de kilometri, va avea 13 poduri, 3 pasaje și un viaduct.

„Lucrările pot începe la Autostrada A1 Pitești – Curtea de Argeș. Tocmai ce am emis autorizația de construire pentru lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești. Este vorba de un tronson între Curtea de Argeș și Pitești, lung de 30 de km. Constructorul a început mobilizarea și va demara lucrările în perioada următoare. Proiectul este unul amplu, care valorează 1,7 miliarde de lei”, scrie ministrul Transporturilor.

Cătălin Drulă precizează că lotul respectiv cuprinde 13 poduri, 3 pasaje, un viaduct, 3 noduri rutiere la Curtea de Argeș, Băiculești și Bascov, 2 spații de servicii, câte unul pe fiecare sens, care vor fi amenajare modern, 2 parcări de scurtă durată, de-o parte și de alta a drumului, 2 centre de coordonare și întreținere, la Bascov și la Curtea de Argeș.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 Piteşti- Curtea de Argeş a fost semnat în mai 2020 cu antreprenorul Astaldi pentru 1,7 miliarde lei.

Autostrada Sibiu – Pitești este deja în execuție

Singurul tronson în execuţie între Sibiu şi Piteşti este Lotul 1 Sibiu – Boiţa cu o lungime de 13 km. Austriecii de la Porr au realizat deja 40% din lucrări, prin urmare la finalul anului viitor această porțiune din autostradă va fi gata.

Autostrada Sibiu – Pitești are 6 loturi, lotul 1 Sibiu – Boiţa cu o lungime de 13 km, loturile „de mijloc”, (Lot 2 Boiţa – Cornetu – 31 km, Lot 3 Cornetu – Tigveni – 37 km şi Lot 4 Tigveni – Curtea de Argeş – 10 km) sunt în evaluare sau reevaluare, lotul 5 Curtea de Argeș – Pitești – 30 de km și lotul 6, o legătură de 23 km între autostradă (zona Tigveni – Argeş) şi Municipiul Râmnicu Vâlcea.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: