Finanțe Stiri

Incepe plata despagubirilor in cazul Astra Asigurari

3 mai 2016 < 1 min

Incepe plata despagubirilor in cazul Astra Asigurari

Reading Time: < 1 minut

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a anuntat ca va putea incepe plata despagubirilor in cazul Astra Asigurari, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a hotarat definitiv vineri intratea in faliment a companiei de asigurari Astra, dupa aproape opt luni de la decizia Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

„Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a luat act de hotararea instantei Curtii de Apel Bucuresti in urma careia a ramas definitiva intrarea in procedura de faliment a companiei Astra Asigurari. Potrivit legii, sunt intrunite conditiile pentru ca FGA sa poata demara efectuarea platilor catre creditorii Astra care au dosare aprobate la plata de catre Comisia FGA”, a transmis Fondul de Garantare a Asiguratilor.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a retras autorizatia de functionare a Astra Asigurari la finalul lunii august a anului trecut si a cerut deschiderea procedurii de dizolvare si faliment a asigurtorului controlat de omul de afaceri Dan Adamescu dupa ce majorarea capitalului cu suma de 425 mil. lei prin atragerea unui investitor strategic a esuat.

Astra se numara printre cei mai mari asigurtori locali, cu o cota de piata de 10% si subscrieri de circa 800 milioane de lei pe an.

Portofoliul asiguratorului era format in principal din polite auto obligatorii (RCA), care cumula circa 40% din politele, echivalentul a circa 881.000 de contracte.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: