Finanțe Stiri

Indicatorul de incredere macroeconomica, nou maxim istoric

26 mai 2015 < 1 min

Indicatorul de incredere macroeconomica, nou maxim istoric

Reading Time: < 1 minut

Valoarea indicatorului de incredere macroeconomica a inregistrat, in aprilie 2015, o crestere cu 2,6 puncte fața de luna anterioara, ajungand la valoarea de 70,7 – un nou maxim istoric, potrivit unui comunicat al CFA Romania.

Indicatorul de incredere macroeconomica se calculeaza pe o scara cu valori intre zero (lipsa increderii) si 100 (incredere deplina in economia romaneasca) pe baza a sase intrebari privind condițiile curente referitoare la mediul de afaceri si piața muncii si a anticipațiilor pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piața muncii, evoluția venitului personal la nivel de economie si evoluția averii personale.

Majorarea s-a datorat, in special, componentei de condiții curente a indicatorului. Astfel, indicatorul condițiilor curente a fost de 59,8 (nou maxim istoric), in crestere cu 6 puncte fața de valoarea inregistrata in exercițiul anterior, iar indicatorul anticipațiilor s-a majorat la 76 (nou maxim istoric), cu 0,9 puncte peste nivelul inregistrat in martie 2015.

In ceea ce priveste cursul de schimb euro/leu, valorile mediane ale anticipațiilor pentru cele doua orizonturi de timp avute in vedere au consemnat un curs anticipat de 4,4150 pentru orizontul de 6 luni (fața de valoarea de 4,4400 inregistrata in luna anterioara) si respectiv de 4,4200 pentru orizontul de 12 luni (fața de valoarea de 4,4500 inregistrata in exercițiul anterior).

CFA Romania este asociația profesionistilor in investiții din Romania, deținatori ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrata de CFA Institute (SUA). CFA Romania este una dintre cele 144 de societați membre ale CFA Institute si are peste 160 de membri.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: