Stiri Tech

Cei care lucrează de acasă, cei mai vizați de atacurile cibernetice

15 iun. 2021 2 min

Cei care lucrează de acasă, cei mai vizați de atacurile cibernetice

Reading Time: 2 minute

Volumul atacurilor cibernetice la nivel global a crescut cu 238% în perioada pandemiei COVID-19, iar hackerii i-au vizat în special pe cei care au lucrat de acasă, arată un raport al gigantului HP. Punctele terminale conectate la internet au fost vizate de 1,5 atacuri pe minut, la nivel global. Prin urmare, 91% dintre specialiștii IT chestionați au spus că alocă acum mai mult timp pentru securitatea punctelor terminale decât în urmă cu doi ani. Tot 91% spun că securitatea punctelor terminale a devenit la fel de importantă ca securitatea întregii rețele.

De business, dar și personal

Specialiștii IT estimează că 33% dintre angajați utilizează dispozitivul de serviciu în interes personal (pentru jocuri, căutări pe internet), dar în realitate această cifră este mult mai mare. 70% dintre angajații chestionați recunosc că utilizează dispozitivele de serviciu sau permit altor persoane să le utilizeze în interes personal – 46% dintre aceștia au recunoscut că utilizează dispozitivul de serviciu pentru operațiuni personale administrative, un procent care crește la 61% pentru cei din grupa de vârstă 25-36 de ani. Patru din zece angajați au spus că folosesc dispozitivul de serviciu pentru teme și cursuri online – un procent care se ridică la  57% pentru părinții cu copii în vârstă de 5-16 ani.

Tu știi ce faci cu telefonul?

Și alte comportamente riscante au fost ușor de identificat, angajații chestionați (sau membrii de familie) au utilizat dispozitivul de serviciu pentru:

  • A descărca conținut de pe internet: 33%
  • A deschide atașamente din emailuri personale sau din pagini web: 55%
  • A vizita conturi personale pe platformele social media: 45%
  • Video call-uri: 58%
  • A se juca online: 27%
  • A viziona filme pe pagini de streaming online: 36%
  • Cumpărături online/căutări pe internet: 52%

„Munca va fi un proces din ce în ce mai complex, cu un număr tot mai mare de oameni care lucrează din afara biroului. Acest lucru va oferi oportunități interesante pentru o mai mare mobilitate, dar va crea și noi vulnerabilități”, spune Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. Romania.

Wolf Security

În acest context, HP a lansat Wolf Security, un portofoliu nou integrat format din PC-uri și imprimante securizate prin design, din software de securitate pentru punctele terminale de hardware și din servicii de securitate a punctelor terminale, pentru a-și proteja clienții de amenințările cibernetice.

De la self-healing firmware, detectarea breșelor de memorie și limitarea amenințărilor prin virtualizare, până la informații disponibile în cloud, Wolf Security oferă o protecție prin reducerea țintelor ce pot fi atacate, rezolvarea problemelor de securitate de la distanță, o mai bună culegere de date despre posibile amenințări și prin alerte precise.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: