BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

ING triplează plafonul de garantare în programul IMM Invest

20 aug. 2020 2 min

ING triplează plafonul de garantare în programul IMM Invest

Reading Time: 2 minute

ING Bank a obținut majorarea plafonului de garantare în cadrul programului IMM Invest, ajungând la aproape 1,2 miliarde de lei.

ING Bank România a solicitat suplimentarea fondurilor alocate pentru sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii în cadrul programului IMM Invest, ca urmare a volumului ridicat de credite aprobate, care se apropia de maximumul plafonului inițial, anunță banca, într-un comunicat de presă.

ING Bank a primit 6.300 de cereri în cadrul programului, al doilea cel mai mare număr în piață. Aproximativ 90% dintre solicitările primite sunt pentru finanțarea capitalului de lucru și susținerea lichidităților pentru desfășurarea activității curente, în timp ce 10% dintre acestea sunt pentru noi investiții.

Reprezentanții băncii spun că procesul automatizat implementat de ING în mai puțin de o lună a permis accelerarea semnificativă a fluxului de analiză și aprobare a cererilor. Astfel, aproape 2.600 de aplicații de credite se află, în prezent, în diverse etape de aprobare, iar suma totală a creditelor aprobate de bancă a ajuns la 500 milioane de lei. „Ne bucură și ne onorează faptul că am reprezentat prima opțiune ca bancă parteneră pentru un număr atât de ridicat de aplicanți în cadrul programului IMM Invest. Prioritatea băncii a fost și este de a asigura clienților lichiditățile necesare traversării cu bine a perioadei curente, dar am continuat să ne susținem clienții și cu credite pentru investiții noi, în afara programului IMM Invest”, a declarat Bogdan Boteanu, Deputy CEO & Head of Business Banking, ING Bank România.

ING Bank România s-a alăturat programului IMM Invest încă din primele zile de la lansare, acesta fiind cel mai mare program destinat garantării creditelor întreprinderilor mijlocii, mici și microfirmelor. Creditele se acordă în funcție de criteriile Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) și criteriile de eligibilitate ale băncii, printre care se numără istoricul companiei privind activitatea de creditare și existența unui plan de afaceri viabil.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: