Lifestyle Stiri

Interesul românilor pentru vacanțele în Bulgaria s-a triplat de când au fost eliminate toate restricțiile

31 mai 2021 2 min

Interesul românilor pentru vacanțele în Bulgaria s-a triplat de când au fost eliminate toate restricțiile

Reading Time: 2 minute

Începând cu 1 iunie, românii nu vor mai avea nicio restricție de călătorie în Bulgaria. Datorită faptului că țara vecină este pe lista verde a României, nici la întoarcere nu există nicio restricție.

Cetățenii români care sosesc din România vor putea intra în Republica Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente în afara celor de călătorie (potrivit Ordinului nr. RD-01-374 al ministrului sănătății al Republicii Bulgaria, emis pe 27 mai 2021 şi aplicabil în perioada 27 mai – 31 iulie 2021). Practic, se elimină toate restricțiile anterioare ce au fost valabile până la data de 27.05.2021.

”Începând cu introducerea Bulgariei pe lista verde și mai ales după ce bulgarii au anunțat că nu mai solicită niciun document românilor la trecerea graniței în afară de actul de identitate, cererea și interesul s-au triplat. Cele mai solicitate stațiuni au rămas Albena, Nisipurile de Aur, Sunny Beach. Hotelurile au în continuare oferte speciale cu reduceri substanțiale. Românii au primit foarte bine vestea. Ne așteptăm la un val de rezervări în următoarea perioadă. Aș putea spune că în acest an, vacanțele reprezintă cel mai fierbinte subiect de discuție. Observ o efervescență similară celei de după 1989, când românii câștigau libertatea de a călători în străinătate”, spune Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Reduceri de până la 50%

În această perioadă, pentru litoralul bulgăresc există multe oferte cu reduceri de 30-40% sau chiar până la 50% în iunie. Hotelierii sunt acum în dificultate fără turiștii din Rusia, Germania, Marea Britanie sau alte țări din Europa occidentală și oferă reduceri mari ca să atragă turiștii români. Însă acest lucru s-ar putea să se schimbe pe măsură ce se înaintează în sezon. 

Ce trebuie luat în calcul pentru concediul din 2021

  • Dacă, în mod normal, un sezon se rezervă cu până la 10 luni înainte, acum totul se condensează în doar trei-patru luni. Această nouă abordare are, însă, consecințe asupra personalului și asupra aprovizionării. Pentru un hotel, este nevoie de timp și de organizare pentru implementarea acestor servicii. Este greu ca totul să se planifice atât de repede și este posibil ca totul să se reflecte chiar și în calitatea serviciilor oferite.
  • Este foarte posibil ca anumite condiții de călătorie să fie dinamice și să apară modificări de la o zi/săptămână la alta. De aceea, este important să apelezi la un consultant de turism sau la o agenție de turism de încredere, care să te poată ajuta cu organizarea și cu update-ul în timp util.
  • Este posibil ca în vârf de sezon agențiile de turism să răspundă mai greu, în anumite momente, din cauza unui volum crescut de cereri last minute. Recomandăm turiștilor să rezerve online, preferabil din timp și să fie înțelegători cu situația actuală.  Apelează, așadar, la variantele alternative: Facebook, Instagram sau blog pentru a fi la curent cu toate noutățile. O agenție care comunică transparent și usor pe aceste canale va oferi un plus de valoare călătoriei tale.

One Comment
  1. Интересът на румънците към почивките в България се е утроил след премахването на всички ограничения - bgtourism.bg
    […] Какво трябва да се има предвид при планирането на ваканциите през 2021 • Ако обикновено сезонът се резервира до 10 месеца предварително, сега всичко се случва в рамките на три или четири месеца. Този нов подход обаче има последици за персонала и доставките. Хотелите имат нужда от време и организация, за да внедрят тези услуги. Трудно е всичко да бъде планирано толкова бързо и е възможно ситуацията да даде отражение дори и на качеството на предоставяните услуги. • Много е възможно определени условия за пътуване да бъдат динамични и да се променят в рамките на ден или седмица. Туристическите консултанти или доверените туристически агенции могат да са от помощ при организирането и актуалните условия. • В пика на сезона, туристическите агенции може да се затруднят да отговарят в определени моменти, поради увеличения обем заявки в последната минута. Хубаво е туристите да резервират онлайн, за предпочитане предварително и да проявяват разбиране към в настоящата ситуация. Източник: Revista Biz […]

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: