Companii

Investiții de 1 miliard de euro la Liberty Galați în următorii zece ani

19 feb. 2020 2 min

Investiții de 1 miliard de euro la Liberty Galați în următorii zece ani

Reading Time: 2 minute

GFG Alliance vrea să transforme combinatul siderurgic Liberty Galați într-un gigant regional care să producă 4 milioane de tone de oțel pe an, pentru care are în plan investiții de 1 miliard de euro în următorii zece ani.

Programul de investiții include planuri pentru modernizări majore la capacitățile de turnare, laminoare și liniile de acoperire, precum și planuri privind instalarea unui cuptor cu arc electric, pentru a reduce semnificativ emisiile de carbon și dependența de resursele naturale importate.

În prezent, Liberty Galați  produce, cu 7.500  de angajați, aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an pentru clienți din construcții, construcții navale, petrol și gaze, producția de energie regenerabilă.

„Prin acest pachet investițional substanțial, pregătim Liberty Galaţi pentru a deveni un campion regional în producția de oțel, precum și începutul călătoriei către ținta de a avea emisii neutre de carbon pe care ne propunem să o atingem până în anul 2030”, a declarat Sanjeev Gupta, Președintele Executiv al GFG Alliance.

În urma investițiilor, Liberty Galaţi își va moderniza procesele de turnare și de laminare și va investi în noi linii de zincare și de acoperire organică, pentru dezvoltarea unui portofoliu sporit de produse plate și lungi. În plus, combinatul va începe construcția unei fabrici de var.

„Avem acum un plan clar de transformare pe termen lung, care nu numai că ne va ajuta să contracarăm condițiile de piață nefavorabile pe termen scurt, ci ne va și permite să fim un partener preferat pentru clienți și furnizori, să ne întărim cota de piață locală și să ne reducem amprenta de carbon”, spune Bogdan Grecu, Director General al Liberty Galaţi.

GFG Alliance este o grupare internațională de întreprinderi și investiții deținută de Sanjeev Gupta și familia sa, care a achiziționat Liberty Galați în iulie 2019, împreună cu alte șase unități siderurgice și cinci centre de servicii din șapte țări europene, în urma unei tranzacții de 740 de milioane de euro. Liberty Steel Group a devenit al optulea producător de oțel la nivel mondial, cu excepția Chinei, cu o capacitate de laminare totală de peste 18 milioane de tone.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: