Companii Stiri

Investiții de 9 milioane de euro în numai doi ani

6 mart. 2018 2 min

Investiții de 9 milioane de euro în numai doi ani

Reading Time: 2 minute

Grupul DONA a investit de 5 milioane de euro în 2017 și plănuiește să învestească încă 4 milioane de euro anul acesta. Suma de anul trecut a fost alocată pentru finalizarea construcției unui depozit de medicamente, pentru achiziția de licențe și reamenajări de farmacii.  

Anul trecut grupul a avut o cifră de afaceri de 230 milioane euro și și-a dublat profitul față de anul precedent. Tot în 2017, compania a depășit pragul de 300 de unități, dintre care 16 în sistemul de parteneriat prin franciză și a dezvoltat activitatea noului depozit DONA.Logistică, unul dintre cele mai mari din România, care lucrează în prezent pentru peste 300 de clienți.

Pentru 2018, reprezentanții companiei își propun creșterea cu 21,5% a cifrei de afaceri, susținută în special de dezvoltarea activității de distribuție și a rețelei de farmacii care operează sub brandul „DONA”.

Depozitul DONA.Logistică, din Chitila, are o suprafaţă totală de peste 8.000 mp destinaţi atât spaţiului de depozitare, cât şi birourilor, precum și o capacitate de stocare de 8.000 de paleți. Acesta acoperă întreaga activitate logistică a grupului, dar se adresează și altor entități precum farmaciile independente, farmaciile din alte lanțuri farmaceutice sau de stat.

Grupul DONA este format din firmele: SIEPCOFAR SA, DONA.Logistică, Dona Marketing Grup și companii în franciza DONA.

Grupul DONA reunește 327 de farmacii deținute de 12 companii antreprenoriale cu capital privat românesc și peste 2.500 de profesioniști. Lunat peste 2 milioane de oameni trec pragul farmaciilor DONA, în toate județele ţării. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: