Business Companii Stiri

10 noi hoteluri în România până în 2022

13 mai 2019 2 min

10 noi hoteluri în România până în 2022

Reading Time: 2 minute

Accor și Orbis Group au în plan să ajungă la un portofoliu de peste 20 de hoteluri din România,  printre acestea aflându-se 10 noi hoteluri cu 1.450 de camere ce se vor deschide până în 2022.

În prezent, în România, sub mărcile Accor funcționează 11 hoteluri: Pullman, Novotel, Mercure, ibis și ibis Styles. În 2018, Orbis a achiziționat Mercure Bucharest Unirii pentru 11 milioane de euro.

De ce este România atractivă?

Din perspectiva unui investitor hotelier, România oferă randamente mai atractive decât cele din piețele vest-europene, păstrând în același timp un profil de risc scăzut și o lichiditate relativ ridicată.

„Popularitatea și atractivitatea României pentru brandurile hoteliere internaționale sunt alimentate de perspectivele economice pozitive ale țării, de istoria sa bogată, de natura frumoasă și de cultura prolifică, în jurul valorilor gastronomiei si a producției vinurilor. Competiția pe piața ospitalității este în creștere și face parte din joc, dar suntem bucuroși să vedem că din ce în ce mai mulți investitori locali și mai mulți investitori locali si internaționali care decid să lucreze cu recunoscute global ale grupului Accor”, – explică Frank Reul, Head of Development of Orbis & Accor Eastern Europe.

Învestiții în afara domeniului hotelier

Din 2017, Accor investește în co-working în asociere cu Bouygues Immobilier prin brandul NextDoor, recent transformat în Wojo. Wojo este un concept de spațiu de co-working gata de utilizare și și oferă 3 tipuri de module: Wojo Spots – o versiune ușoară a spațiilor de colaborare pentru hoteluri, Wojo Corners și Wojo Sites care sunt spații de co-working independente.

Wojo este un brand de co-working popular și renumit în Franța, iar planurile de dezvoltare cuprind 1.200 de adrese Wojo în Europa până la sfârșitul anului 2020, între care s-ar putea număra și Bucureștiul.

Grupul hotelier Orbis este cel mai mare lanț de hoteluri din Polonia și Europa Centrală și de Est. Orbis deține 130 de hoteluri și este singurul licențiator pentru toate brandurile AccorHotels în 16 țări: Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia. Grupul are în total 21.000 camere. Hotelurile operează sub brandurile Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles și ibis budget.

Grupul Accor cuprinde aproape 4.800 de hoteluri, stațiuni și reședințe din peste 100 de țări. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: